THE MEADS OF ASPHODEL: “The Murder of Jesus the Jew”

Κάποτε είχα ακούσει ένα δίσκο, που δυστυχώς αυτή τη στιγμή ούτε τη μπάντα θυμάμαι, μα ούτε και την ονομασία του δίσκου. Το μονό που θυμάμαι, ήταν πως το είχα ονομάσει, το πρώτο progressive thrash metal άλμπουμ, που είχα ακούσει μέχρι εκείνη τι στιγμή!

Την ίδια εντύπωση και περιέργεια θα πρόσθετα, μου έκανε και το “Murder..”! Λίαν επιεικώς θα το ονομάσω progressive black metal διότι δεν υπήρξε στιγμή ακούγοντας το, που να είπα στον εαυτό μου: “…ξέρω τι θα γίνει παρακάτω..”! Ακόμη και όταν το είπα, διαψεύστηκα τρανά!

Σε κάθε σκοτεινή στροφή του, δε ξέρεις τι θα σε περιμένει! Από κλασικές black metal φόρμες, μέχρι και ορχηστρικά μέρη που θυμίζουν θέατρο, από “ανατολικά” Folk ηχοχρώματα και απαγγελίες με background μια ολόκληρη ορχήστρα, μέχρι κρουστά από την άλλη άκρη του κόσμου(The apocalypse of Lazarus), που μονό σε ένα black metal συγκρότημα δε περίμενες ν’ ακούσεις!! Πραγματικά το μόνο “κλισέ” που θα βρει κανείς σε αυτό το δίσκο, είναι η θεματολογία του!

Δεν έχω ξανακούσει κάτι άλλο από αυτή τη μπάντα στο παρελθόν, μα ούτε και γνωρίζω τις προηγούμενες δουλειές της, ώστε να δω αντικειμενικά την εξέλιξη τους! Πάντως σ’ αρέσει, δε σ’ αρέσει το black, όχι μονό αξίζει να τους ακούσεις, αλλά επιβάλετε για τη μουσική εμπειρία και μόνο! Ακουστέ το “Addicted to God”, ειδικά την εισαγωγή και μετά πείτε μου αν αυτός ο δίσκος δεν είναι κατάθεση ψυχής ή όχι!

Αυτή είναι η τέταρτη δουλειά τον Άγγλων που αποτελούνται από το Metatron(vocals), James Tait(guitar,keyboards,vocals), Alan Davey(bass) και Urakbaramel(drums). Όλοι αυτοί οι τύποι μαζί κατάφεραν να γεννήσουν 12 κομματάρες, που σίγουρα θα εντυπωσιάσουν όλους τους λάτρες της καλής black και όχι μονό μουσικής! Έπος!!

TRACKLIST:
Boiled in Hell Broth and Grave Dust
My Psychotic Sand Deity
Apocalypse of Lazarus
Addicted to God
Stiller of Tempests
Man from Kerioth
Dark Gethsemane
Jew Killer
Genesis of Death
From Eagle to Cross
Apostle of the Uncircumcised
A Canticle for the lost amputees of Aelia

432