THE LAST SHADOW PUPPETS: “Everything You’ve Come to Expect”

Κι όμως, έχουν περάσει 8 ολόκληρα χρόνια από το ντεμπούτο των Last Shadow Puppets, του σχήματος των Alex Turner (Arctic Monkeys), James Ford (Simian Mobile Disco) και Miles Kane (The Rascals), ενώ στο δεύτερο πόνημά τους προστίθεται κι ο Zach Dawes (Mini Mansions).

Το “Everything You’ve Come to Expect” είναι ακριβώς όπως το περιμένεις, αλλά μερικά κλικ καλύτερο. Τουτέστιν, συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο με το “The Age of the Understatement”, όντας παράλληλα πιο συνειδητοποιημένο μουσικά. Επηρεασμένο από τα 60’s και μπολιασμένο με σύγχρονη indie rock, το vintage pop που παρουσιάζουν οι Last Shadow Puppets είναι τόσο προσεγμένο και μελετημένο, που δε χωράει αμφιβολία πως πρόκειται για μια πραγματικά πανέμορφη κυκλοφορία, η οποία δεν αποζητά να επαναπροσδιορίσει μουσικούς ορίζοντες, αλλά να αποδώσει φόρο τιμής στις χρυσές εποχές των βινυλίων των 45 στροφών.

Πάντως, ακόμη και η λογική του εξωφύλλου είναι παρεμφερής με το πρώτο τους CD. Εκείνο φιλοξενούσε μια φωτογραφία ενός μοντέλου ονόματι Gill, η οποία τραβήχτηκε το 1962, ενώ η νέα τους δουλειά κοσμείται από την Tina Turner, το πορτραίτο της οποίας τραβήχτηκε το 1969. Κι εδώ που τα λέμε, ίσως να μην είναι τυχαίες οι ημερομηνίες των φωτογραφιών… Διότι απέχουν μεταξύ τους 7 χρόνια, όσα ακριβώς μεσολάβησαν ως ότου ηχογραφήσουν τη δεύτερη δουλειά τους, η οποία ναι μεν κυκλοφορεί τώρα, αλλά είναι έτοιμη από το καλοκαίρι του 2015.

Η παραγωγή του Ford είναι για σεμινάριο, ενώ η ενορχήστρωση του Owen Pallett υποδειγματική, επιβεβαιώνοντας πως ένας δίσκος δε χρειάζεται απαραίτητα περιπλοκότητες κι οργανική πολυφωνία για να διαπρέψει. Μελωδικό και ταξιδιάρικο στο σύνολό του, το “Everything You’ve Come to Expect”, θα ευχαριστήσει όλους όσους αδημονούσαν για την κυκλοφορία του, ενώ θα έχουμε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να δούμε live τους Last Shadow Puppets το καλοκαίρι στη Μαλακάσα, ώστε να κρίνουμε ιδίοις όμμασι αν είναι τόσο γοητευτικοί μουσικά κι έξω από το studio.

505

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1393 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.