THE BODY & FULL OF HELL: “One Day You Will Ache Like I Ache”

Ξεκαθαρίζουμε από την αρχή, αυτός ο δίσκος απευθύνεται σε πολύ λίγους.

Άλλωστε ακόμα και στον ακραίο ήχο υπάρχουν διαβαθμίσεις προσβασιμότητας, άλλοι δίσκοι απευθύνονται σε ευρύτερο κοινό και άλλοι σε πολύ περιορισμένο, όλους μας έχει τύχει να γουστάρουμε κάτι και οι φίλοι μας που ακούνε παρόμοια πράγματα να ξύνουν  το κεφάλι τους με απορία. Αυτό λοιπόν για κάποιους από εσάς είναι το “One day you will ache like I ache”.

Οι The Body και οι Full of Hell είναι και οι δύο ανερχόμενα αστέρια στα είδη(!) τους, οι πρώτοι στο ambient/noise/sludge ήχο και οι δεύτεροι στον πειραματικό grind/powerviolence χώρο, και έχουν και οι δύο στο παρελθόν δείξει προτίμηση στις συνεργασίες, πιο πρόσφατα οι The Body με τους Krieg και οι Full of Hell με τον Merzbow.  Οι περισσότεροι αναγνώστες κάπου εδώ καταλαβαίνετε τι παίζει και εγκαταλείπετε το πλοίο. Όσοι μείνατε ελπίζω να σας αρέσουν μπάντες όπως οι Spektr, Gnaw their Tongues και η πειραματική περίοδος των Today Is The Day γιατί αυτή είναι η φάση. Θορυβώδες drone με βίαια, παραμορφωμένα grind ξεσπάσματα και noise γαρνιτούρα που ακούγεται σαν να βγαίνει από μασημένη VHS κασέτα του Eraserhead.

6 στους 10 οπαδούς του ακραίου ήχου δεν θα αντέξουν να ακούσουν ολόκληρο το δίσκο, 3 στους 10 θα την παλέψουν αλλά πρέπει να είναι σε πολύ συγκεκριμένη φάση και σίγουρα είναι κάτι που σπάνια θα  κάτσουν να ακούσουν. Εσύ, το 1 στους 10 αρρωστάκι που ψάχνεις πάντα κάτι πιο σάπιο και πιο δύσκολο, αυτό το άλμπουμ είναι για σένα, μπορείς να το βάζεις στα πάρτι σου όταν θέλεις να διώξεις τον κόσμο.     

492

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.