FUBEAR: “III” EP

Οι Fubear είναι ένα τριμελές συγκρότημα από το Jyväskylä  (δεν έχω ιδέα πως μπορεί να προφέρεται αυτό) της Φινλανδίας.

Σχηματίστηκαν το 2012 από τον Martti Rasa  (κιθάρα) και τον Santeri Karppinen (μπάσο και φωνητικά), ωστόσο το ’13 απέκτησαν την τελική μορφή τους ως μπάντα με την προσθήκη του Veli-Matti Österberg  στα τύμπανα.

Οι επιρροές της μπάντας κινούνται στον grunge και stoner ήχο κάτι που γίνεται αντιληπτό από το πρώτο δευτερόλεπτο ακρόασης του άλμπουμ.

Το EP ξεκινάει με το κομμάτι “Half Alive” το οποίο κινείται σε blues και heavy rock ρυθμούς με τα φωνητικά να κάνουν ευχάριστη έκπληξη λόγω της ιδιαίτερης χροιάς του τραγουδιστή. Στη συνέχεια ακολουθεί το “Demons”, το οποίο αποτελεί μία μπαλάντα με μικρά fuzzy  ξεσπάσματα. Τελευταίο και ίσως highlight του δίσκου είναι το ομώνυμο κομμάτι “III”.  Ψυχεδέλεια και fuzzαριστο heavy μπασοκίθαρο που σε κάνουν να γκρουβάρεις και να τυλίγεσαι σε ένα ψυχεδελικό  γεμάτο ύποπτους καπνούς παραλήρημα για 9 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα.

Οι Νορβηγοί απ’ ότι φαίνεται το έκαναν το θαύμα τους, καθώς δείχνουν ότι είναι μία δυναμική μπάντα που θα μας απασχολήσει στο μέλλον για τα καλά.

https://www.facebook.com/fubearband/
https://fubear.bandcamp.com/releases

408