VARIOUS: “ZOMBIE DRIFTWOOD” OST

Ε ναι λοιπόν! Ήρθε η στιγμή που κάθε εραστής τον πεθαμένων, τρομολάγνος και γενικά πεθαμενατζής τούτου του μάταιου κόσμου περίμενε!! Άλλη μια νεκροπεθαμένη ταινία ζωντανεύει κάθε σάπιο όνειρο που είχαμε ως παιδιά και βγαίνει “ολοζώντανο” στη μικρή και μεγάλη οθόνη!

Με μια διαφορά.. αυτή τη φορά το soundtrack, απευθύνεται σε metal και μονό οπαδούς, όπως θα έπρεπε να γίνεται σε κάθε ταινία με ζόμπι και γενικώς θρίλερ!!!

Χαλάρωσε και φαντάσου.. είσαι διακοπές και με κάτι κολλητάρια σου, έχεις αράξει σε μια παραλία, πίνοντας ρούμι (ή και μπύρα), κοιτώντας μωρά (ξέρεις αυτά στα καροτσάκια με τις πιπίλες), και ακούγοντας την αγαπημένη σου μουσική (κάτι σε Emperor που ταιριάζει και με τη περίσταση!) και ξαφνικά.. ένα τρελό μωρό (είπαμε σαν ποια!), βγαίνει με το μαγιό του, βρεγμένο (μονό το κάτω μέρος εννοείται!!) από τη θάλασσα και μένεις εσύ και η παρέα σου πάγος και ας κάνει 42 βαθμούς υπό σκιά! Σε κοιτάζει, (ή έτσι νομίζεις, διότι είναι και κάμποσο μακριά και ως γνωστών είσαι και γκαβούλιακας) και ο χρόνος νεκρώνει.. πριν κάνει οποιοσδήποτε κάποια κίνηση, εμφανίζεται πίσω της, όχι και πολύ στο βάθος, ένα πλοίο που ήταν ως πρόσφατα χαμένο στο γνωστό τρίγωνο τον βερμούδων! Ψαρώνεις, αλλά όπως και τα φιλαράκια δίπλα σου σκέπτεσαι πως κάνεις λάθος! Το λάθος είναι που δεν έχεις τρέξει από την άλλη μεριά, μιας και το “μωρό” έχει ήδη πλησιάσει προς εσάς και αντί να σας προσπεράσει, όπως συνήθως συμβαίνει σε μπακούρια όπως εσύ και οι υπόλοιποι, έχει δαγκώσει στο πρόσωπο τον δίπλα σου ευτυχώς και όλο το ειδυλλιακό μέχρι πρότινος σκηνικό, έχει μετετράπη σε ταινία τρόμου με.. ζόμπι ναι!!

Μετά από τα πρώτα στιγμιαία σκιρτήματα έξαψης και αγαλλίασης που νιώθεις, γνωρίζοντας ότι τελικά υπάρχει θεός.. και διάβολος και πως θα ζήσεις αυτό που πάντα ονειρευόσουν, σου έρχεται από μέσα σου, αυτό που ονομάζουν επιστημονικά, αυτοσυντήρηση και προσπαθείς να επιβιώσεις, μαθαίνοντας από πρώτο χέρι, αυτό που λένε, πρόσεχε τι εύχεσαι!!!

Σε συνδυασμό με ένα ακραίο full metal μουσικό υπόβαθρο, που ξεκινά από “October File”, “Absu”, “Ihsahn”, και συνεχίζει με τρομερή μαυρίλα, όπως λέμε “Emperor”, δε γίνεται νε μη σε πωρώσει η ταινία ονόματι “Zombie Driftwood” και φυσικά σε κάνει να αναρωτιέσαι, γιατί δεν υπήρξε κάτι ανάλογο στο παρελθόν! Ίσως το black και γενικά το metal, γίνεται πιο mainstream, ή τελικά κάποιος πρόσεξε από τις κραυγές τους/μας, χιλιάδες οπαδούς αυτής της μουσικής σκηνής; Όπως και να έχει το αποτέλεσμα αυτού του “b-movie” με δικαιώνει και νομίζω ότι ανοίγει νέους ορίζοντες προσέγγισης, στο τομέα τον ταινιών τρόμου και από πλευράς του μουσικού ντυσίματος! Το soundtrack περιλαμβάνει 16 black κομμάτια, τα οποία θα μπορούσε να είναι μουσική επιλογή ενός από “εμάς” και η αλήθεια είναι, πως όταν τα πρώτο άκουσα, μπερδεύτηκα, νομίζοντας πως αποκλείεται να βρίσκονται μέσα σ’ ένα movie cd!

Στη καρέκλα του σκηνοθέτη βρίσκεται ο Bob Carruthers, ο οποίος φορούσε μπλουζάκι “Rainbow” κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, και στους πρωταγωνιστικούς ρόλους οι Rita Estevanovich και Peter Kosa. Ακόμη πολλές από τις νεκραναστημένες ομορφιές, είναι και παραγωγοί και συντελεστές της ταινίας που ίσως για πρώτη φορά τους έδωσαν την ευκαιρία να βρίσκονται μέσα στη ταινία τους, υποστηρίζοντας την φυσικά! Χαρακτηριστικό είναι ότι πολλά “ζόμπι” αλλά και παραγωγοί της ταινίας φορούσαν μπλουζάκια από μπάντες όπως Uriah Heep ή Dio! Έτσι θα εξηγείται.. δώστε τα ηνία σε μεταλάδες λέμε!!

Tracklist:
October File-Falter Ihsahn-The Baren Lands
Absu-In the Name of
Divinity-Beg to Consume
Altar of Plagues-Earth as a Womb
Blood of Kingu-Those that Wonder Amidst the Stars
Emperor-Thus Spake the Nightspirit
Obsidian-Illuminate
Gnaw Their Tonques-L’ arrivee de la terne mort triomphante
Wodensthrone- Leodum on Lande
Winterfylleth-Fields of Reckoning
Demonic Resurrection-The Unrelenting Surge of Vengeance
Woe-Hatred is Our Heart
Abigail Williams-Into the Ashes
Anaal Nathrakh-I am the Wrath of God and the Desolation of the Earth
October File-Isolation

440