10Code, Solarmonkeys (18/03/2016) Six D.O.G.S

Μια ακόμη νύχτα στο Six D.O.G.S κι ένα ακόμη release live, για τον πρώτο full length δίσκο των 10Code αυτήν τη φορά.

Το κουαρτέτο των Solarmonkeys ανοίγει το live περί τις 10. Τα κομμάτια του σετ τους προέρχονται κυρίως από το δίσκο “Payblack”, που έχει κυκλοφορήσει εδώ και ένα χρόνο περίπου. Απ’ ότι μας λέει ο κιθαρίστας είναι μάλλον η τελευταία φορά που παίζουν τραγούδια από τον εν λόγω δίσκο, καθώς έχουν μπει σε διαδικασία παραγωγής του δεύτερου. Αυτό που μου κάνει εντύπωση στην εμφάνιση τους πάντα είναι το πόσο απαρατήρητος θέλει να περνάει ο, κατά τα άλλα, ταλαντούχος frontman τους. Αλήθεια, θεωρώ ότι ήταν λίγο πιο επιτυχημένο το προηγούμενο line up τους, παρόλο που τεχνικά είναι πολύ καλοί, διότι νιώθω ότι έχουν ψιλοπέσει στη λούπα του southern/heavy rock. Ελπίζω ο νέος δίσκος να τονώσει το ρεπερτόριο τους. Το σετ τους κλείνει μετά από μια αγνώριστη εκτέλεση του Helter Skelter και δυο ακόμη κομμάτια.

Στις 11 ανεβαίνουν οι 10code υπό τη σκιά τεχνικών ζητημάτων, καθώς κάποια μηχανήματα έχουν καεί πριν καν ξεκινήσει το live. Ο ήχος του, επίσης, κουαρτέτου είναι όμορος προς αυτών των Solarmonkeys στην πιο light έκδοση του, θυμίζοντας περισσότερο αυτόν των QOTSA και ίσως και των ντόπιων Semen of the Sun. Οι λαρυγγισμοί του frontman, πάντως, είναι συγγενείς προς αυτούς του προηγηθέντος τραγουδιστή. Έχοντας ένα single, ένα EP και το άρτι αφιχθέν ντεμπούτο LP, “Swiftlets”, το 60λεπτο περίπου set τους στηρίζεται κατά κύριο λόγο στο τελευταίο.

Ο κόσμος έχει γεμίσει πλέον σε αποπνικτικό βαθμό το μικρό χώρο του Six D.O.G.S και δείχνει να έχει περισσότερη αντίδραση προς τα τραγούδια της μπάντας, σε σχέση με την αρκετά χλιαρή υποδοχή των Solarmonkeys.

Μετά και το τελευταίο τους κομμάτι, το κοινό ζήτησε “κι άλλο”, κάτι που ξεκίνησε ένα αστείο ενσταντανέ μεταξύ του drummer και της υπόλοιπης μπάντας. Εν τέλει, έγινε το χατίρι του κοινού, το οποίο, χάριν παιχνιδίσματος, φώναξε για ένα ακόμη, με τον drummer να δραπετεύει γελώντας από τη σκηνή, μπας και λήξει το event. Άλλωστε, λόγω των τεχνικών θεμάτων, ήταν μια δύσκολη νύχτα και για αυτούς.

Ευχαριστούμε τη Δανάη Φωκίου και το Rockinathens.gr για τις φωτογραφίες

399