OCTOBER TIDE: “Winged Waltz”

Μια από τις παλαιότερες μπάντες στο χώρο του doom / death metal είναι και οι σουηδοί October Tide, οι οποίοι μετά την επανασύνδεσή τους το 2010 και χωρίς τον Jonas Renkse των Katatonia (ο οποίος ίδρυσε την μπάντα το 1998 μαζί με τον τότε κιθαρίστα Fredrik Norrman) πλέον, διαγράφουν μια σταθερά ανοδική πορεία και αισίως κυκλοφορούν το 5ο full length τους, “Winged Waltz”.

Γενικά το “Winged Waltz” εμπεριέχει πολύ καλοπαιγμένο, “έμπειρο” doom / death metal, απλωμένο σε μακρόσυρτες συνθέσεις με όμορφα τραγουδιστά ρεφρέν και μελαγχολικές μελωδίες από τους Fredrik Norrman και Emil Alstermark (κιθάρες), άψογα growls από τον Alexander Hogbom, στο ύφος των παλαιών Katatonia με πολλές επιρροές από τους My Dying Bride (φυσικά, είναι πολύ δύσκολο να βρεις κυκλοφορίες στον εν λόγω χώρο που να μην εμπεριέχουν έστω κάποια ψήγματα των μεγάλων βρετανών), στην συντριπτική τους πλειοψηφία χαμηλών ως mid tempo ταχυτήτων, αλλά με ένα ρυθμικό background πολύ πυκνογραμμένο – τρομεροί εκτελεστικά οι Mattias Norrman και Jocke Wallgren (μπάσο και drums αντίστοιχα), υπό τέλειο ήχο.

Εξαιρετικά τα ”Sleepless Sun”, ”Reckless Abandon”, ”Lost in Rapture” και “Perilous”, σε ένα σύνολο τραγουδιών που δεν έχει ποιοτικές ανισότητες και τα οποία ρέουν αβίαστα, παρά το αργόσυρτον της φύσεώς τους.

Οι October Tide με το “Winged Waltz” παραδίδουν άλλον έναν πολύ ευχάριστο δίσκο κατά την ακρόαση του οποίου, οι σκοτεινότεροι των πολλαπλών εαυτών μου ενθουσιάστηκαν από το ποιοτικότατο υλικό που περιέχει. Album – ορισμός της έννοιας “doom / death metal”, με όλες τις συναισθηματικές συνεπαγωγές που θα μπορούσαν να εξαχθούν από έναν, όχι και τόσο φίλα προσκείμενο προς το φως, νου. Πολύ καλό.

461

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1170 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.