HELLSINGLAND UNDERGROUND: “Understanding Gravity”

Αν είσαι vintage τύπος, τότε ετούτοι εδώ οι κύριοι, μπορούν να γίνουν οι νέοι σου φίλοι.

Μια μίξη Bod Dylan, Bruce Springsteen και Thin Lizzy, δίχως φυσικά το ανάλογο υπόβαθρο, αλλά με περισσή διάθεση, το σεξτέτο των Hellsingland Underground έρχεται με το τέταρτο full length του για να καθιερωθεί στις καρδιές όσων λατρεύουν τα 70s, αλλά όχι τη heavy χροιά τους.

Σχεδόν νοσταλγικό και σαφώς καλύτερο από τους προκατόχους του, το “Understanding Gravity” δικαιώνει το συγκρότημα για την επιμονή του και τη χρονολογική εμμονή του, μιας κι αποτελεί μια μικρή, γλυκύτατη, ανάσα στην προβλέψιμη, πλέον, εξέλιξη της revival σκηνής. Λυρικό, μελωδικό, ταξιδιάρικο, “έξω καρδιά”, ολίγον southern, classic στη νοοτροπία κι ανέμελο σαν μικρό παιδί που τρέχει στα χωράφια.

Εν ολίγοις, οι Hellsingland Underground κυκλοφορούν τον μέχρι στιγμής καλύτερο δίσκο τους, δίχως να αλλάζουν το στιλ τους, βγάζοντας απλά ένα σύνολο όμορφων συνθέσεων, με το τετράχρονο διάλειμμα να αποδίδει καρπούς. Το “Understanding Gravity” είναι το κατάλληλο soundtrack για τις πρώτες μέρες που θα σκάσουν με λιακάδα κι αυτό είναι μεγάλο ατού.

Εύγε παίδες…

411

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1393 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.