FROM THE DEPTHS: “From the Depths”

Οι From The Depths είναι ένα από τα λιγότερο γνωστά ονόματα του Αμερικάνικου Black/Death των 90s, και αυτό είναι το πρώτο από τα 2 άλμπουμ τους που αρχικά κυκλοφόρησε το 1996.

Βασικός λόγος αυτής της επανακυκλοφορίας υποθέτω είναι ότι σε αυτό τον δίσκο φωνητικά κάνει ένας “Michael Judas Anthony”, το οποίο είναι ψευδώνυμο του Jim Konya aka Jim Sadist, πιο γνωστού από τους Nunslaughter, Satanic Threat, Apartment 213 μεταξύ άλλων, ο οποίος δυστυχώς μας άφησε τον Οκτώβριο του 2015. Φόρος τιμής ή αρπαχτή λοιπόν το δισκάκι, ανάλογα ποιον θα ρωτήσεις, με εμένα προσωπικά να τείνω προς το πρώτο γιατί σιγά τα λεφτά που θα βγάλει μια τέτοια κυκλοφορία.

Στο ψητό τώρα, το “From the Depths” ακροβατεί μεταξύ black και death της περιόδου, με όλα τα γνωστά στοιχεία, εναλλαγή φωνητικών βόθρος και Mumm-Ra, blast beat, βαριές κιθάρες, απαγγελίες, πλήκτρα, καλή για το είδος παραγωγή και σύντομες συνθέσεις. Ακούγεται πάρα πολύ ευχάριστα και εύκολα και αν και φαντάζει λίγο πρωτόγονο με τα σημερινά δεδομένα μάλλον θα κάνει κλικ στους νοσταλγούς του πιο “αθώου” 90s black/death.

Σίγουρα δεν είναι κάτι απαραίτητο για τις δισκοθήκες σας και σίγουρα υπάρχουν καλύτερες κυκλοφορίες εκείνης της περιόδου, όσο να ναι η συγκεκριμένη δεκαετία είναι χρυσορυχείο. Είναι όμως μια καλή πρόταση για συλλέκτες του είδους αλλά και για εραστές του παλιομοδίτικου μαυρομέταλλου που θέλουν κάτι όχι πολύ απαιτητικό να ακούνε ενώ διαβάζουν Retroplanet (είδες ρε, κάνω διαφήμιση).

394

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.