GREEN YETI: “The Yeti Has Landed”

To Yeti είναι ένα μυθικό πλάσμα, γνωστό και ως Χιονάνθρωπος των Ιμαλαΐων, αλλά γιατί είναι πράσινος;

Δεν ξέρω αν το ερώτημα αυτό απαντάται εύλογα με το άκουσμα του ντεμπούτου album των συμπατριωτών μας Green Yeti, αλλά μουσικά ευχαριστούν το αυτί μου και σίγουρα όλων αυτών που αγαπούν το ψυχεδελικό doom rock.

Με μέλη των εξαιρετικών Brotherhood of Sleep (δεν υπάρχουν πια) που έχουν λάβει στο παρελθόν όμορφες κριτικές από μεγάλο κομμάτι του underground τύπου ανά την υφήλιο, αλλά και των Reversed Narure και Stonenrow έρχονται να σας τσακίσουν τα κόκαλα.

Το “The Yeti has landed” με την βαριά και σκοτεινά ψυχεδελική του παραγωγή, περιέχει τέσσερα μακράς διάρκειας κομμάτια (το μικρότερο είναι 9 λεπτά) που αναπτύσσονται αργά και σταθερά χωρίς να σε κάνουν να πλήττεις. Μπορεί τα φωνητικά να μην είναι ικανά για κάποια υποψηφιότητα σε Grammy, αλλά έτσι όπως αιωρούνται μέσα από τα χαμηλοκουρδισμένα έγχορδα και τα σταθερά τύμπανα, φέρνουν σαν αποτέλεσμα ένα πολύ καλό δεμένο σύνολο.

Sabbath-ικά riff και κιθάρες που θα γουστάρουν οι Wo Fat, αλλά σε πιο low tempo ρυθμούς από τους προαναφερόμενους, φτάνουν ακόμα και να ακουμπούν τις ράχες του παραδοσιακού doom, τύπου Solitude Aeturnus (βλ. “Old Man”), φτιάχνοντας ήδη από το ντεμπούτο τους έναν προσωπικό ήχο.

Αν δεν έχεις ανάγκη τις ραδιοφωνικές διάρκειες και δεν ψάχνεις ένα riff απλά για να βάλεις ringtone στο κινητό και έχει διάθεση να κάτσεις να ακούσεις προσεκτικά την ανάπτυξη των κομματιών, τότε οι Green Yeti θα σου κάνουν τέλεια παρέα με τα εξαιρετικά του τραγούδια.

472

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2094 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.