Video Tribute: SLEEP PARTY PEOPLE

Οι οπαδοί του ονειρικού ήχου και ηλεκτροφορτισμένου post-rock σίγουρα θα γνωρίζουν τον κύριο Brian Batz, από τη συμμετοχή του στους Boards of Canada, αλλά εκείνος, πεινασμένος για μουσική αποφάσισε το 2008 να κάνει το μοναχικό του ταξίδι.

Τότε, γεννήθηκε η one-man band, Sleep Party People.

Ο Δανός καλλιτέχνης, ο οποίος εμφανίζεται φορώντας μάσκα κουνελιού, επιβεβαίωσε πως το έκανε κυρίως επειδή ντρεπόταν τους θεατές, αλλά επίσης για να υπάρχει ένα διαφορετικό οπτικό αποτέλεσμα σε σχέση με τα άλλα projects στα οποία συμμετέχει. (ΠΗΓΗ)

Ερωτώμενος για το πως θα περιέγραφε τη μουσική του απάντησε πως “είναι ένα ονειρώδες και θορυβώδες άγγιγμα, αλλά όντας παράλληλα συναισθηματικό, ζεστό και καλοσυνάτο”. (ΠΗΓΗ)

Οι περιοδείες τον επηρέασαν τόσο ώστε να θέλει να βγάλει μια πιο band-οειδή άισθηση στο τρίτο του album “Floating”, ώστε να συμπίπτει με αυτό που νιώθει κάποιος στις ζωντανές εμφανίσεις, στις οποίες έχει και συνεργάτες-φίλους μουσικούς στη σκηνή. Αν και δεν ήταν οικονομικά δυνατό, να παρευρεθούν όλοι στο studio στην ηχογράφηση (έγινε στο San Francisco), το αποτέλεσμα είχε αυτή τη λογική. “Ελπίζω στο τέταρτο album να είμαστε σαν συγκρότημα στις ηχογραφήσεις”. (ΠΗΓΗ)

“Είναι γραμμένο το να κάνω μουσική” είπε σε συνέντευξη του στο www.wollawonka.com, “είναι το μόνο πράγμα στο οποίο είμαι καλός. Ξεκίνησα με το να κοπανάω την κοιλιά μου την ημέρα που γεννήθηκα”. (ΠΗΓΗ)

Όταν αποφάσισε να βγει στο δρόμο, έπρεπε τα κομμάτια να έχουν μεγαλύτερη ένταση και για αυτό το λόγο, περιόδευσε μαζί με συνεργάτες του ως συγκρότημα. “Λατρεύω το γεγονός τα ήσυχα κομμάτια να παίζονται πιο μινιμαλιστικά και τα δυνατά κομμάτια με μεγαλύτερη ένταση”. (ΠΗΓΗ)

Για να κάνει όλο αυτό πιο εμφανές στον ακροατή, μετέτρεψε το κάποτε τρίο σε κουιντέτο. “Με τρία άτομα οι δυνατότητες στις συναυλίες περιορίζονται, ειδικά τη στιγμή που ο ήχος μου είναι σχετικά τεράστιος. Σαν τρεις, είχαμε πολλά προηχογραφημένα μέρη, ενώ τώρα που είμαστε πέντε, τα περισσότερα μέρη είναι ζωντανά. Έτσι, δίνεται ένα πιο φυσικό συναίσθημα στη σκηνή και αποτυπώνεται η διάθεση σου πολύ καλύτερα”. (ΠΗΓΗ)

Αν θέλετε να νιώσετε και εσείς όπως εκείνος και η παρέα του με το όνομα Sleep Party People, στις 19 Μαρτίου να είστε στο Gagarin205 (δελτίο τύπου).

Μαζί τους και οι δικοί μας εξαιρετικοί Gioumourtzina.

192

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2118 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.