Ωραίες στιγμές μας περίμεναν το Σάββατο το βράδυ με ένα event σπάνιας ομορφιάς και εισιτήριο ήταν προσιτό για όλες τις τσέπες. Είναι από τις λίγες φορές που το πρόγραμμα ακολουθήθηκε κατά γράμμα.
Ακριβώς στις 20:00 εμφανίστηκαν στη σκηνή οι Lloth, μια melodic death metal μπάντα που έχει μεγάλη ιστορία πίσω της. Οι Lloth ιδρύθηκαν το 1995 από την Μαρία “Tristessa” και κάπου το 2003 άλλαξαν ονομασία σε Astarte.
Φυσικά οι Lloth παρέμειναν ενεργοί όλα αυτά τα χρόνια έχοντας στο ενεργητικό τους ένα demo “Dancing in the Dark Lakes of Evil” κι ένα single (“I (Dead Inside)”). Highlight ήταν όταν μας παρουσίασαν το ομώνυμο κομμάτι από το εν λόγω single, όπως και το “Αθάνατη”, αμφότερα αφιερωμένα στη Μαρία “Tristessa” και όπως μας είπαν ήταν τα τελευταία που είχε γράψει.
Με συνοπτικές διαδικασίες ακολούθησαν οι W.E.B. ή αλλιώς Where Everything Begun, με τις ενδιαφέρουσες ενδυμασίες τους και την ωραία σκηνική τους παρουσία. Παρά το δύσκολο έργο που είχαν να μας παρουσιάσουν τα τραγούδια τους με μια μόνο κιθάρα, λόγω του τραυματισμού του Sakis Darkface , τα κατάφεραν μια χαρά σε γενικές γραμμές, παρότι σε μερικά σημεία ο ήχος ήταν κακός.
Ο κόσμος ανταποκρίθηκε άξια στον τρελό ρυθμό των κομματιών τους και ιδιαίτερα στα “For Bidens”, “Blessed Blood” και “Eligos”, που δημιούργησαν mosh-pit. Αποφάσισαν να κλείσουν παίζοντάς μας ένα τραγούδι από τον επερχόμενο δίσκο τους, το οποίο μας άφησε ικανοποιημένους και περίεργους να ακούσουμε και τον υπόλοιπο.
Αφού περιμέναμε κάπου μισή ώρα μέχρι να γίνει το απαραίτητο soundcheck στα όργανα, στη σκηνή εμφανίστηκε ο καινούργιος drummer των Septic Flesh, Kerim “Krimh” Lechne, (ex-Behemoth, Decapitated) τον οποίο μας τον σύστησαν στο τέλος του προγράμματος. Το μαγαζί πλέον ήταν τόσο ασφυκτικά γεμάτο που με το ζόρι μπορούσες να πάρεις ανάσα.
Εκκίνηση με το “War In Heaven”, ένα τραγούδι από τον τελευταίο τους δίσκο, που προκάλεσε τον ένα αιματηρό mosh-pit, σκέτη σφαγή. Για τη συνέχεια είχαμε το “Communion”, κομμάτι αγαπημένο, το οποίο αφιέρωσαν στο κοινό που κατάφερε να έρθει, παρά τις δυσκολίες της εποχής. Δυστυχώς, για λόγους υγείας, δεν μπορούσε να είναι ο έτερος στα φωνητικά, Sotiris Vayenas, (περαστικά) αφιερώνοντάς του το “A great mass of death”.
Η συνέχεια ήταν πλούσια και η μια τραγουδάρα ακολουθούσε την άλλη με τα “Burn”, “Prototype” και το φανταστικό “Unbeliever” να κόβουν ανάσες και κεφάλια στο άκουσμά τους, κάνοντας όλο το μαγαζί να είναι ένα ατελείωτο mosh-pit. Φυσικά δεν έλειψε και το κλασσικό wall of death στο “Persepolis”, όπου πλέον το κοινό ήξερε από μόνο του τι πρέπει να κάνει.
Τη συναυλία την έκλεισαν κάπως διαφορετικά από ότι συνήθιζαν, παίζοντας για δύο θεούς (“Anubis” και “Prometheus”) που ο καθένας αντιπροσωπεύει και κάτι ξεχωριστό, όπως μας είπε ο Seth.
To setlist τους βασίστηκε κυρίως στο καινούργιο τους άλμπουμ αφήνοντας έξω πολλά από τα κλασικά τραγούδια που κάποιοι περιμέναμε διακαώς να ακούσουμε. Όπως και να έχει, ήταν ένα φανταστικό show.
Septic Flesh setlist
War In Heaven
Communion
Order Of The Dracul
A Great Mass Of Death
Burn
Pyramid God
Titan
Prototype
The Vampire From Nazareth
Unbeliever
Dogma
Lovecraft’s Death
Persepolis
Anubis
Prometheus
Photos: Αναστασία Βερτεούρη
668