MEMORAIN: “Duality Of Man”

Δυο χρόνια μετά το “Zero Hour”, οι αθηναίοι thrashers Memorain επανέρχονται υπό την αιγίδα της δραστήριας και φιλόδοξης ROAR records με άλλον έναν πολύ καλό δίσκο, συνεχίζοντας αξιοπρεπώς την καλλιτεχνική τους πορεία, έχοντας για μια ακόμη φορά στο πλευρό τους ένα πλήθος φημισμένων μουσικών που συμμετέχουν, όπως είναι οι αξιότιμοι κύριοι David Ellefson (Megadeth), Blaze Bayley (πρώην Iron Maiden) και Michael Gilbert / Steve Conley (Flotsam And Jetsam).

Το υλικό του “Duality Of Man” έχει τη σφραγίδα του αμερικανικού heavy metal, είτε του powerίζοντος αυτού είτε του thrash, αλλά με μια αυτόφωτη προσωπικότητα στη συρραφή των πολλαπλών συνθετικών επιρροών, ενσωματώνοντας στοιχεία ευρωπαϊκής “εκπολιτισμένης” thrash πολιτικής, όπως αυτά απαντώνται στα ύστερα του “Outcast” album των Kreator ή στις ξυλοφορτωτικές αλλά με “όραμα” περιόδους του Marco Aro στους The Haunted. Και φυσικά με τις αύρες των Slayer και των Metallica να περιβάλλουν, από μεγάλο ως λιγότερο βαθμό, το συνθετικό πνεύμα του δίσκου.

Πολύ καλά riffs από τον mainman Ηλία Παπαδάκη και Jason Mercury, ο οποίος δείχνει να έχει δεθεί πλέον απόλυτα μετά από τρία albums που ηχογράφησε με τους Memorain, συμπαγές ρυθμικό υπόβαθρο από τους Sevan Barsam (drums) και Άρη Νικολέρη (μπάσο – τον συνάντησες ως keyboardίστα στο πρόσφατο “Fortress of My Dark Self” των αθηναίων doom / deathsters Ocean Of Grief που παρουσιάστηκε πρόσφατα στο Rockway) και αρκετά δυναμικά, βαθειά, όσο και ταιριαστά φωνητικά από τον Βαγγέλη Κόλιο.

Εξαιρετικά το “The Crescent” (που μου έφερε στο νου τους Sanctuary riffολογικώς) και  “Since I Remember” που μου λέρωσε το αυτί με Flotsam & Jetsamική πίκρα, ενώ μου άρεσαν πολύ το “Guardian Knight” (που μου θύμισε Iced Earth επί Matt Barlow), το panteraοειδές “The Giant”, το πολύ καλό “Last of Light” στο οποίο συμμετέχει ο Blaze Bayley και τα “Inside my Eyes” και “Broken Dreams” που εκπέμπουν ένα Kreator συναίσθημα.

Οι Memorain αποτελούνται από εξαιρετικούς μουσικούς, μελετημένους πάνω στο αντικείμενο και με την εμπειρία που έχουν αποκτήσει συναυλιακώς δίπλα σε τεράστια ονόματα αλλά και στο studio με την παρουσία τόσων “τεράτων” που συμμετείχαν κατά καιρούς, να είναι έκδηλη. Αυτό ακούγεται σε κάθε στιγμή του δίσκου, όπως και το μεράκι και ο επαγγελματισμός. Το “Duality Of Man” είναι ένα πολύ τεχνικό album, ενδιαφέρον και από τη στιγμή που θα μπεις στο πνεύμα του, έχοντας συμβατό εγκέφαλο προς τη δυναμική πλευρά του σύγχρονου US heavy / thrash metal, θα απολαύσεις ένα κεφάτο αλλά καθόλου ανέμελο σύνολο τραγουδιών. Μπιρίτσες στο πλάι σου να έχεις.

506

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1170 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.