DESTROYER 666: “Wildfire”

Οι Destroyer 666 δε χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις, το πνευματικό παιδί του K.K. Warslut, μετά την αποχώρηση του από τους Bestial Warlust, είναι εδώ και καιρό καταξιωμένο μέλος της black/thrash ελίτ, παρέα με τους συναγωνιστές Aura Noir, Desaster, Absu, Swordmaster και λοιπούς.

Το “Wildfire” είναι το 5ο μόλις άλμπουμ τους,7 χρόνια μετά τον προκάτοχο του “Defiance” κι ενώ παραμένουν πιστοί κατά κύριο λόγο στην θρασομπλάκ κλωτσοπατινάδα στην οποία μας έχουν συνηθίσει, αυτός ο δίσκος διαφέρει από τους προηγούμενους στην σχετικά αυξημένη παρουσία πιο “κλασσικών” metal επιρροών. Ενδεικτικά τα “Traitor” και “Live and Burn” που ανοίγουν το δίσκο ζέχνουν κλασικό heavy/thrash κομπλέ με εισαγωγική τσιρίδα, το “White Line Fever” (όχι, δεν είναι διασκευή) είναι speed/thrash ύμνος ενώ το “Tamam Shum” είναι όντως ταμάμ για να κλείσει ο δίσκος και βουτάει βαθιά στα νερά του αμερικάνικου 80s heavy/epic και του “Hammerheart”. Κατά τα άλλα το υπόλοιπο του δίσκου συμπληρώνεται με τις συνήθεις επιρροές, ξέρετε, Infernal Majesty, Slayer, Kreator, Motorhead και τα λοιπά και δεν μας χαλάει καθόλου.

Στο σύνολό του το άλμπουμ, παρά ένα- δυο πιο αδύναμα σημεία, είναι όχι απλά αντάξιο των προσδοκιών των οπαδών του γκρουπ αλλά και ένα από τα καλύτερα άλμπουμ παλιομοδίτικου στυγνού metal που έχουν κυκλοφορήσει τα τελευταία χρόνια. Απαραίτητο για όσους γουστάρουν τον Σατανά τους με denim and leather και flying V.

502

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.