FLYBYWIRE/ PROJECT THEORY/ COUNTOWN Live στο Blackbird στις 25 Μαρτίου

Δελτίο Τύπου

• Την Παρασκευή 25 Μαρτίου τα Εξάρχεια και το BUMS του Blackbird Bar (Κλεισόβης 5) υποδέχονται την αφρόκρεμα της Ελληνικής ‘Nu Metal’ σκηνής με ένα LIVE που θα κάνει φασαρία!
• Οι “Αθηναίοι” FlyByWire και Countown φιλοξενούν τους Project Theory από την Θεσσαλονίκη, ενώ την βραδιά θα ανοίξει ένα DJ Set από τους Core Night.
• Η είσοδος ανέρχεται στα 6 ευρώ με μπύρα και οι πόρτες του Blackbird Bar θα ανοίξουν στις 20:00.

https://www.facebook.com/events/899719936809540/

Line up:

FlyByWire (Rapcore/Nu Metal)

Οι FlyByWire είναι μια Rap Rock μπάντα που δημιουργήθηκε το Καλοκαίρι του 2009 και αποτελούνται απο τους Phoenix στα φωνητικά και τους στίχους τον Dj Technician στα turntables και τα samples τον G-Kid και τον The Shadow στις κιθάρες, τον Freeze στα τύμπανα και Stef στο μπάσο και τον Fred στη “μούρη”.

Ένα πρώτο ενδεικτικό demo της δουλειάς τους με 4 κομμάτια μοιράστηκε στον τύπο το 2010 και το πρώτο τους ολοκληρωμένο άλμπουμ με τίτλο «X-isosi»κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2012 από το ανεξάρτητο μουσικό label Ixotron Spinners. Το album περιήχε 10 κομμάτια από τα οποία ξεχώρισαν το «X-isosi» που ήταν και το πρώτο τους videoclip, το «Μη αναστρέψιμος» που τους βοήθησε να διακριθουν στην πρώτη τριάδα του Red Bull Bedroom Jam, “τo κάθε στόμα” που έπαιξαν στο Ράδιο Αρβύλα του ΑΝΤ1 και το «Δεδομένα» που τους έφερε στην πρώτη τριάδα του διαγωνισμού Jumping Fish και στην πρώτη θέση του site της Cosmote επί ένα χρόνο ως το most viewed profile.

Το καλοκαίρι του 2012 οι FlyByWire εμφανίστηκαν στα Mad Awards και κυκλοφόρησαν το single και video clip με τίτλο «Κοπάνα», μέσα από την δισκογραφική Spicy Records, το οποίο είχε μεγάλη απήχηση στα ελληνικά media.

To 2013 κυκλοφόρησαν ανεξάρτητα το single και video clip με τίτλο “Πόσο Ακόμα” το οποίο γνώρισε τη μεγαλύτερη επιτυχία από όλα τους τα κομμάτια στo YouTube και τα social media. Μετά απο 2 χρόνια απουσίας και αρκετών ανακατατάξεων στην σύσταση της μπάντας το 2015, κυκλοφόρησαν το single και video clip με τίτλο “Χαμένος” το οποίο κυκλοφόρησε και σε ακουστική version όπως το έπαιξαν στον En Lefko 87.7 για το Red Bull Unplugged Session.

Στην επταετή πορεία τους έχουν πάρει μέρος σε πάνω από 150 συναυλίες κυρίως στην Αθήνα και την επαρχία αλλά και στο εξωτερικό σε Festival όπως Mad Video Music Awards, Meeting Of Styles, Athens Tattoo Convention, B-fest, Agia Napa Youth Festival, Νησί των Ονείρων, BandAges, Ziria Music Festival, Atlantis, Athens Hip-Hop Festival, Euro-pean Music Day, Φεστιβάλ νέων Ολύμπου κ.α και σε μουσικές σκηνές όπως: Fuzz, KooKoo, Oxygono, Passport, Bios, AN Club, Seven Sins, Αρχιτεκτονική, Bad City, Bolivar κ.α. με καλλιτέχνες όπως ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Γιάννης Ζουγανέλης, Σωκράτης Μάλαμας, Βασίλης Καζούλλης, Τζώρτζια Κεφαλά, αλλά και συγκροτήματα όπως Locomondo, Μπλε, Magic de Spell, Ρόδες, Αρτέμης-Ευθύμης, Giants, 1550, Furror, Musica Ficta, Looming Titties κ.ά

Οι FlyByWire έχουν επίσης εμφανιστεί και παίξει ζωντανά σε μουσικές τηλεοπτικές εκπομπές όπως το Ράδιο Αρβύλα του ΑΝΤ1 ερμηνεύοντας το κομμάτι «Κάθε στόμα», στην εκπομπή ESC της ΕΤ1 ερμηνεύοντας τα κομμάτια «X-isosi», «Δεδομένα» και «Λένε», στα MAD Music Awards 2012 διασκευάζοντας το κομμάτι των Stavento «Πηδάω τα κύματα» και έχουν παίξει unplugged τα κομμάτια «Μη αναστρέψιμος» & «Πόσο ακόμα» στο ραδιοφωνικό σταθμό More Radio. Έχουν επίσης δώσει συνεντεύξεις σε άλλους σταθμούς όπως Atlantis Fm, Mind Radio, Rock Fm, Επικοινωνία κ.α. και έχουν συνεργαστεί είτε με την μορφή χορηγίας επικοινωνίας, είτε συνεντεύξεων με περιοδικά και e-maga-zines όπως Jazz & Jazz, Rock Hard, Metropolis, Τηλεθεατής, Rock Way, hiphop.gr, bouriblog.com, musicmash.gr, metalhead.gr, hqm.gr, rockoverdose.gr, hiphopmusical.eu, rockap.gr κ.α.

For more:
http://www.facebook.com/fbywband
http://www.flybywire.gr/

Project Theory (Nu metal/Rapcore)

Οι “Project Theory” δημιουργήθηκαν στα τέλη του 2012 και αποτελούνται από 6 άτομα (2 φωνές, 2 κιθάρες, μπάσο, drums). Οι μουσικές επιρροές της μπάντας είναι βασισμένες στο Nu metal και στο Rapcore φάσμα με πλούσια μελωδικά φωνητικά και δυναμικό rap πάνω σε μια groovy ενορχήστρωση. H μπάντα έχει συνεργαστεί με μεγάλες μπάντες τις εγχώριας μουσικής σκηνής (πχ. Nightstalker, Rotting Christ κ.α.) και έχει συμμετάσχει σε πολλά festival σε ολόκληρη την Ελλάδα με κορυφή το main stage του 36ου River Party 2014 καθώς και στο Street Mode Festival 2015 στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης μαζί με πληθώρα γνωστών καλλιτεχνών και συγκροτημάτων όπως οι Nightstalker, Jaw Bones, Μωρά στη φωτιά, Ημισκούμπρια, Βήτα Πεις κ.α.

Οι “Project Theory” θεωρούνται μια από τις πιο ενεργητικές Nu-metal, rap core μπάντες της Ελλάδας. Η φήμη της μπάντας είναι συνεχώς αυξανόμενη και αυτό διακρίνεται εύκολα από τις προτάσεις και συζητήσεις για support συνεργασίες με μεγάλα ονόματα της ελληνικής ροκ σκήνης όπως οι Acid Death αλλά και της παγκόσμιας ροκ και μέταλ σκηνής, όπως οι Deez Nuts από την Αυστραλία και οι Emergency Broadcast από την Τουρκία. Το LIVE show της μπάντας ανέρχεται στη μία έως μιάμιση ώρα και θεωρείται ένα από τα πιο ενεργητικά Nu Metal LIVE shows στην ελληνική μέταλ σκηνή.

Φωνές:
– Διογένης Ευγενίδης ή αλλιώς Frenzy,23 ετών, ράπερ από την Πτολεμαΐδα.
– Ισαάκ Ευγενίδης, 21 ετών, από την Πτολεμαΐδα.
Όργανα:
– Λευτέρης Αράπογλου, 23 ετών, κιθαρίστας από την Πτολεμαΐδα.
– Αλέκος Κηπουρίδης, 22 ετών, μπασίστας από την Πτολεμαΐδα.
– Δημήτρης Καλογήρου, 24 ετών, κιθαρίστας από τον Περδίκκα Πτολεμαΐδας.
– Κώστας Παπαγεωργίου, 20 ετών, ντράμερ από την Αλεξ/πολη.

For more:
https://www.facebook.com/projecttheory
https://www.youtube.com/user/ProjectTheory12

Countown (Rapcore/Nu Metal)

Οι Αθηναίοι Nu-metallers μετά από την self-released κυκλοφορία του ντεμπούτου άλμπουμ τους “Μουσική Πορνεία” τον Ιανουάριο του 2015 σε όλα τα web store sglobal και μαζί με την κυκλοφορία του επίσημου βίντεο κλιπ τους Συνέχισαν τη ανοδική τους πορεία με την συμμετοχή τους στον Διαγωνισμό της Helexpo στα πλαίσια της Διεθνούς έκθεσης Θεσσαλονίκης το Music BandFestival στο οποίο κατέκτησαν και την πρώτη Θέση ανάμεσα σε 29 συγκροτήματα. Με πολλές παρουσιάσεις και συνεντεύξεις σε ραδιοφωνικούς σταθμούς στα FM και το Ιντερνέτ όπως ο FM-100 δημοτικό ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης με τον Φώτη Φερενίδη και o AtlantisFM 105,2 στην Hip-Hop ζώνη με την Ευφροσύνη Χάνδακα και με παρουσιάσεις/συνεντεύξεις σε Web-radios&Web-Zines από όλη την Ελλάδα και σε αρκετά και στο εξωτερικό όπως το Βραζιλιάνικο WebsiteNewmetal4u.com συνεχίζουν ακάθεκτοι και ετοιμάζουν πολύ υλικό για τον επόμενο δίσκο όπου και θα κυκλοφορήσει το 2016 , πληροφορίες για την κυκλοφορία αυτή και το τι περιλαμβάνει θα έχετε σύντομα, να παρακολουθείτε το επίσημο website http://countownofficial.com/

Με ελληνόφωνο και αγγλόφωνο alternative rock & nu metal πρόγραμμα 2 ωρών τραγούδια δικά τους μαζί με επιλεγμένες διασκευές θα ξετινάξουν κάθε είδους ακροατή με τους ρυθμούς και τον βαρύ ήχο τους, Μουσική για όλους γεμάτη αλήθειες συναισθήματα Αγάπη, συνειδητοποίηση, τραγούδια μέσα από την Ζωή για τη Ζωή και την Κοινωνία.

LIVE Performance
Οι Γιώργος Αρχοντούλης Vocals/Rhythm Guitars, Κυριάκος Ιγγλέσης Bass/Backing Vocals, Σπύρος Σταυράγγελος Rhythm&Lead Guitars & ο Χρήστος Γκρέκας Drums, με πολλές ώρες ζωντανών εμφανίσεων στα μεγάλα stages της Αθήνας όπως την Αρχιτεκτονική το Passport το An club το Kookoo το Revenge of rock το Remedy το Seven sins το Second skin το Bat city, K44 και πρόσφατα στη Διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης στα πλαίσια του Music band Festival.

Με ένα πετυχημένο Release party στο live music bar στο κέντρο της Αθήνας στο Γκάζι όπου είχαν στην διάθεση του κοινού τον δίσκο τους σε μια special edition συσκευασία που μόνοι έφτιαξαν μαζί και πολλά T-Shirt του συγκροτήματος.
NEW ERA FESTIVAL by COUNTOWN

Με την πρώτη τους εμφάνιση για το 2016 δημιούργησαν ένα νέο Φεστιβάλ Ονόματι New Era Festival το οποίο φιλοξενήθηκε από το Blackbird Bar στα Εξάρχεια . Η δυνατή προσέλευση του κόσμου και η αγάπη του για την μπάντα έδωσε το σήμα να το συνεχίσει και σύντομα θα ανακοινωθεί και το NewEraFestivalVOL.2 με πολλές και δυνατές συμμετοχές.

For more:
https://www.facebook.com/countownofficial

Supported by
Bands Squad Management


Συνοπτικά:

FlyByWire (Nu Metal – Rap Rock) from Athens.
https://www.facebook.com/fbywband

Project Theory (Nu Metal – Rapcore) from Thessaloniki.
https://www.facebook.com/projecttheory

Countown (Nu Metal – Rapcore) from Athens.
https://www.facebook.com/countownofficial

dj set by CORE NIGHT
https://www.facebook.com/corenightofficial/

Παρασκευή 25 Μαρτίου
Είσοδος: 6 euro + beer.
More info soon

176