MORAG TONG: “Through Clouded Time” EP

Οι Morag Tong  είναι μία νέα και  πολλά υποσχόμενη  τετραμελής λονδρέζικη doom  μπάντα. Πριν ένα μήνα έκαναν release το πρώτο τους EP με όνομα “Through Clouded Time”, το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν από το bandcamp τους.

Πρώτο κομμάτι του δίσκου είναι το “Monolithian”  το οποίο αποτελεί ένα doom fuzzιάρικο intro του EP με σκοπό να προϊδεάσει τον ακροατή για το τι θα ακολουθήσει… Αμέσως μετά έρχεται το “Godhead” με tempo στο πάτωμα, riff που θα ζήλευαν μέχρι και οι Electric Wizard, μπάσο στα τάρταρα και φωνητικά βγαλμένα από ταινία τρόμου. Eπόμενο είναι το ομώνυμο κομμάτι του EP, το οποίο συνεχίζει στα σκοτεινά μονοπάτια που χάραξαν οι δύο προηγούμενες συνθέσεις. Τελευταίο και ίσως highlight του δίσκου είναι το “The Eyes of Men”. Σκοτεινοί στίχοι, fuzz στο τέρμα, feedback επίσης στο τέρμα, όπου γίνεται, και λίγα ψυχεδελικά μπλιμπλίκια έτσι για να κλείσει όμορφα η πρώτη τους κυκλοφορία!

Το “Through Clouded Time” είναι ένα πάρα πολύ καλοδουλεμένο άλμπουμ που πρέπει να ακούσει κάθε λάτρης του heavy ήχου. Οι Morag Tong θα μπορούσαν άξια να θεωρηθούν ψυχοπαίδια των Electric Wizard καθώς τόσο συνθετικά όσο και σε θέμα παραγωγής μοιάζουν εκπληκτικά χωρίς ωστόσο αυτό να τους καθιστά σαν άλλη μια μπάντα που προσπαθεί μιμηθεί. Ακόμα και με τις ομοιότητες που έχουν, το σχήμα δείχνει να έχει ιδιαίτερο προσωπικό χαρακτήρα που πραγματικά πιστεύω πως θα βγάλει σε μεγαλύτερο  βαθμό στις επόμενες κυκλοφορίες του.

506