PRODUCT OF HATE: “Buried In Violence”

Ένα πολύ ελπιδοφόρο debut στο χώρο του thrash μας έρχεται από το Wisconsin και ένα πενταμελές σχήμα που ακούει στο όνομα Product Of Hate.

Η μουσική των Product of Hate είναι ένα πολύ ενδιαφέρον μείγμα του οποίου τα κύρια συστατικά είναι η τεχνικότητα των Testament της “The Gathering” και δώθε περιόδου, η ορμή των Slayer (φυσικά) με πολλά στοιχεία όμως από το νέο κύμα του ήχου και μπάντες συναφείς με τους Lamb Of God ή τους Messuggah (επί παραδείγματι στο “Nemesis” ή στο “Revolution of Destruction”), έχοντας όμως ακέραιο, κλασσικό US thrash χαρακτήρα.

Εξοντωτικά βαριές κιθάρες και τεχνικότατο riffing, πολύ όμορφα μελωδικά solos, τρομερό rhythm section και άψογα ξεσκισμένα φωνητικά από τον Adam Gilley, υπό έναν καθαρότατο ήχο από τον μεγάλο James Murphy (Death, Testament, Obituary και δυο κάρα ονόματα ακόμη) που αναδεικνύει άπασες τις λεπτομέρειες.

Τα Slayerικά “Annihilation” και “Blood Coated Concrete”, τα Testamentικά “…As Your Kingdom Falls” (ύμνος) και “Unholy Manipulator” με το εξαιρετικό solo του, το μοντέρνο “Monster”, το ομώνυμο δυναμιτάκι με την μανιασμένη ροή και την βιροτυοζική intro μπασογραμμή του, το σπουδαίο μπαλαντοειδές instrumental “Vindicare” (το έχω ξαναπεί, αν αποφασίσουν thrashers να κάτσουν να γράψουν μελωδικά θέματα, τύφλα να ‘χουν όλοι οι ρομαντικούληδες του γαμημένου αυτού ντουνιά) και το καταπληκτικό mid tempo “Perry Mason” που κλείνει αυτόν τον εξαίρετο δίσκο, δείχνουν ότι ένα νέο διαμάντι ξεπετάχθηκε, αποδεικνύοντας ότι το σχήμα έχει να δώσει πάρα πολλά στο μέλλον αν συνεχίσει με την ίδια δυναμική.

Τελικώς. Αν θέλεις να ακούσεις καλό thrash metal, αποστασιοποιημένο από το φλύαρο κοπάνημα, τεχνικό αλλά όχι επιδειξιομανές (αν και οι μουσικοί που αποτελούν τη μπάντα σπέρνουν κι αυτό διακρίνεται σε κάθε δευτερόλεπτο), έξυπνο και δυναμικό, το “Buried In Violence” θα σε αφήσει με ένα πλατύ χαμόγελο στο στόμα. Το καταευχαριστήθηκα. Απολύτως προτεινόμενο.

443

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1169 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.