INVERLOCH: “Distance / Collapsed”

23 ολόκληρα χρόνια μετά το κλασσικό πρώτο (και μόνο) άλμπουμ “Transcendence into the Peripheral” των Αυστραλών Disembowelment, 2 μέλη του γκρουπ, οι Paul Mazziotta και Matthew Skarajew, επιστρέφουν στο metal με την φυσική συνέχεια των doom/death θρύλων.

Μετά από 2 δεκαετίες ενασχόλησης με άλλα πιο πειραματικά μουσικά είδη το δίδυμο δημιουργεί τους Inverloch και συνεχίζει αυτό που σταμάτησε το 1993, αγνό βαρύ death/doom, που δεν φοβάται να ακολουθήσει πιο γρήγορα old school death metal μονοπάτια. Αργά και πιο ατμοσφαιρικά περάσματα μεταλλάσσονται σε blast beat, τα φωνητικά γρυλίζουν στoν δρόμο που χάραξε ο cookie monster, οι Winter και Esoteric ξιφομαχούν με τους Immolation και μπορεί αναλογικά το doom στοιχείο να υπερισχύει, υπάρχει όμως υπεραρκετό κοπάνημα για να ξεχωρίζει τον δίσκο από την πλειονότητα του είδους.

Το “Distance / Collapsed” κακά τα ψέματα είναι δίσκος εκ του ασφαλούς, θα μπορούσε να είναι ο χαμένος δεύτερος δίσκος των Disembowelment, αυτό όμως δεν το μειώνει καθόλου, ίσα ίσα, για τους οπαδούς της σκηνής, είναι ένας διάδοχος που και πολύ άργησε. Όσοι ακολουθούν αργά και ασήκωτα κάφρικα μονοπάτια το χουν ήδη βάλει στην λίστα τους, αλλά και οι οπαδοί του πιο συμβατικού death metal καλά κάνουν να ρίξουν μια αυτιά, θα εκπλαγούν ευχάριστα.

506

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.