1349: “The Wolf and the King”

ALBUM

Είδος: Black metal
Εταιρεία: Season of Mist
Ημ. κυκλοφορίας: 4 Οκτωβρίου 2024

1349 – Ένας έτος τραγικό για τη Νορβηγία, όταν ο Μαύρος Θάνατος θέρισε τα ⅔ του πληθυσμού της χώρας, βάζοντας τέλος σε μια περίοδο Άνθισης.

Οι Νορβηγοί, με τα 25 χρόνια πορείας συμπληρωμένα και με τον Frost (Satyricon) στα τύμπανα από το πρώτο τους επίσημο EP “1349”, κυκλοφόρησαν αρχές Οκτωβρίου τον όγδοο τους πόνημα, “The Wolf and the King”.

    Πίσω από το ομορφότερο ως τώρα, εξώφυλλο τους κρύβεται αυτό ακριβώς που θα περίμενε κανείς. Στιβαρό black metal δεύτερου κύματος, εκείνου που έβαλε με πυγμή τη Νορβηγία στον χάρτη του ακραίου ήχου, φανερά επηρεασμένο από τα σχήματα στα οποία έχουν θητεύσει τα μέλη των 1349.

    Καμιά προσπάθεια εντυπωσιασμού, σε μια καλοστημένη και με σωστή παραγωγή, δουλειά που έχει συμβουλευτεί το μελωδικό black metal guidebook που έχει γραφτεί από τις αρχές των 90s ως σήμερα.
    Σκοτεινή ατμόσφαιρα, ήχος γυαλισμένος όμως, μακριά από οποιαδήποτε underground σκέψη, όμορφες μελωδίες, τριγκαρισμένες δικασιές και ξεκάθαρη ρυθμική δομή.

    Το “The Wolf and the King” δεν θα τρομάξει κανέναν ανυποψίαστο περαστικό, ούτε θα αναγκάσει μπλακμεταλάδες να σκίσουν εσώρουχα, περιέχει όμως όλα όσα αγαπούν σε αφθονία και θα μπορούσε άνετα να αποτελέσει το σημείο εισόδου κάποιου νέου στο ιδίωμα.

    Σχεδόν 40 λεπτά προβλεπόμενου μελωδικού black metal, που όμως έχει την ικανότητα να σε κάνει να κουνηθείς και να το επαναφέρεις ξανά στην playlist σου κάποια στιγμή.

    Συγκεντρωτικά, θα πω πως το “The Wolf and the King” παραταύτα, είναι πιο “φρέσκια” και καλοκουρδισμενη δουλειά των 1349, σε σχέση με τα δυο προηγούμενα τους δισκογραφήματα, αλλά όπως και να έχει δεν είναι παρά η γνώμη μου.

    Ο Μαύρος Θάνατος έχει τον ήχο του και το “σκληρό” του άγγιγμα είναι θεμιτό. Εξάλλου, ο θάνατος είναι κομμάτι της ζωής. Ας τον αγκαλιάσουμε.

    Official Site: http://legion1349.com/
    Bandcamp: https://1349som.bandcamp.com/
    Facebook: https://www.facebook.com/1349official

    10
    Avatar photo
    About Δημήτρης Μαρσέλος 2176 Articles
    Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.

    Be the first to comment

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.


    *