WOLVSERPENT: “Aporia: Kala: Ananta” EP

Πρώτη μου επαφή με τους Wolvserpent από το Idaho και με άφησε διχασμένο. 

Το παρών EP αποτελείται από ένα μόνο σαραντάλεπτο κομμάτι και η μαξιμαλιστική περιγραφή του δελτίου τύπου με έκανε να περιμένω κάτι αντίστοιχο με τους άκρως ενδιαφέροντες Wrekmeister Harmonies.

Δυστυχώς η πραγματικότητα είναι πιο πεζή. Το κομμάτι ξεκινάει ομολογουμένως πάρα πολύ ωραία με βιολί και folk/ambient αισθητική για να εξελιχθεί σε ένα απολαυστικό apocalyptic folk πέρασμα που μου θύμισε σε σημεία ορχηστρικούς Ordo Rosarius Equilibrio μέχρι περίπου το 17ο λεπτό που το βιολί και τα folk στοιχεία δίνουν την θέση τους στο πρώτο βαρύ και ασήκωτο drone/doom riff και τα σκληρά φωνητικά. Και εκεί που σου δημιουργούνται προσδοκίες για το πώς θα εξελιχθεί το κομμάτι και πως θα συνδυαστούν τα διάφορα στοιχεία, η όποια εξέλιξη σταματάει εκεί και απλά επαναλαμβάνεται το ίδιο κοινότυπο drone/doom μοτίβο μέχρι το τέλος του κομματιού.

Αν μη τι άλλο μου προκάλεσαν την περιέργεια να ακούσω τις προηγούμενες full length κυκλοφορίες τους για να δω κατά ποσό εξερευνούν λίγο παραπάνω τις δυνατότητες τους όταν γράφουν περισσότερα κάπως μικρότερα κομμάτια, για την ώρα ίσως να ικανοποιήσουν κάποιους οπαδούς του επαναλαμβανόμενου μονότονου drone/doom αλλά  όχι κάτι παραπάνω.   

475

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.