RED ELEVEN: “Collect Your Scars”

Το μοντέρνο alternative metal έχει ανέβει πολύ τα τελευταία χρόνια και μπράβο του για αυτό.

Εκείνο όμως που παραμένει αγκάθι είναι η έλλειψη πρωτοτυπίας και η ολίγον τι μανιέρα η οποία προβάλλεται ως “προσωπικός ήχος”. Ε, οι Red Eleven πέφτουν σε αυτήν τη λούμπα, με το νέο τους πόνημα, “Collect Your Scars”, παρότι διόλου κακό, να περνάει και να μην ακουμπάει.

Μήπως φταίει η υπερπροσπάθεια; Μήπως η έλλειψη ουσιαστικής μουσικής πρότασης; Μήπως η επανάληψη που διακρίνεται στις μπάντες που υπηρετούν το είδος; Μήπως ο ανάδρομος Ερμής;

Δεν έχω να προσάψω κάτι το μεμπτό, μιας και η πλειοψηφία των συνθέσεων είναι οκ. Με ωραία στοιχεία, καλό χτίσιμο, όμορφα refrain κι ενίοτε με ενδιαφέρουσες ερμηνείες. Κι όμως, παρά τα τόσα θετικά, η δουλειά είναι σαν τη σαλάτα δίπλα από την μπριζόλα και τις πατάτες. Αδιάφορη.

Θεωρώ πάντως πως οι Red Eleven έχουν πάμπολλες δυνατότητες κι αυτό που ουσιαστικά που τους λείπει δεν είναι το μεράκι, απλά η προσκόλλησή τους σε κάτι που φαντάζει πρωτότυπο αλλά εν τέλει δεν είναι.

496
Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1403 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*