The Dillinger Escape Plan LIVE (13/11/10)

Δεν ξέρω αν η τρέλα πάει στα βουνά, στις 13 του Νοέμβρη, όμως, σίγουρα πέρασε μια βόλ­τα απ το Gagarin! Οι πόρτες ά­νοι­ξαν στις 9 ακριβώς και ο κό­σμος άρχισε να κατευθύνεται προς τη μεριά της σκηνής.

Μισή ώρα αργότερα, ο χώρος είχε σχεδόν γεμίσει και βγήκαν στη σκηνή οι Γερμανοί Seamy Side. Οι τύποι σίγουρα κουβαλούσαν μεγάλες ποσότητες ενέργειας, αλλά δεν κατάφεραν να τη μεταδώσουν στο κοινό, το οποίο, καθ όλη τη διάρκεια της εμφάνισής τους, ήταν αρκετά στατικό, μπορώ να πω.

DillingerEscapePlan

Δε συνέβη το ίδιο, όμως, και με τους Tardive Dyskinesia! Τα παιδιά έκαναν έσκασαν μύτη στη σκηνή κατά τις 10 και από το πρώτο, κι όλας τραγούδι, από τα 8 που έπαιξαν, κατάφεραν να μεταδώσουν την τρέλα τους στον κόσμο.

DillingerEscapePlan

Είχαν εξαιρετική παρουσία και μας προετοίμασαν πολύ καλά για την εμφάνιση που όλοι περιμέναμε! Λίγα λεπτά μετά τις 11 έβγαιναν στη σκηνή ένα-ένα τα μέλη των Dillinger και κάτω από τη σκηνή επικρατούσε πανικός: Οι Dillinger Escape Plan, επιτέλους, μπροστά μας!! Οι πρώτοι στίχοι του “Farewell, Mona Lisa” έκαναν το κοινό να οργιάσει!

DillingerEscapePlan

Όλος ο κόσμος άρχισε να τραγουδά και ξαφνικά είχε γίνει ένα με το συγκρότημα! Ο Greg Puciato, μοιράστηκε αρκετές φορές το μικρόφωνό με τους θαυμαστές στις πρώτες σειρές και με αυτούς που ανέβαιναν στη σκηνή με σκοπό το Stage Diving (συνεχώς έβλεπες ανθρώπους να “πετάνε” πάνω απ το κεφάλι σου)! Μάλιστα, κατέβηκε και κάτω από τη σκηνή για να τραγουδήσει μαζί τους.

DillingerEscapePlan

Επειδή η Αθήνα ήταν η τελευταία στάση του συγκροτήματος σε αυτή την περιοδεία και επειδή ήταν η πρώτη τους εμφάνιση στη χώρα μας, αποφάσισαν να μας χαρίσουν 18 τραγούδια, από σχεδόν όλη τη δισκογραφία τους! Παρ όλο που ο ήχος θα έπρεπε να είναι καλύτερος, αν μπορούσα να βαθμολογήσω αυτό το live, θα έβαζα 20 στα 10!

Setlist:

1.Farewell, Mona Lisa
2.Fix Your Face
3.Milk Lizard
4.Room Full of Eyes
5.Chinese Whispers
6.Sugar Coated Sour
7.Destro’s Secret
8.Gold Teeth on a Burn
9.Widower
10.Black Bubblegum
11.When Good Dogs Do Bad Things
12.Good Neighbor
13.Lurch
14.Sunsgine the Werewolf

(Encore)
15.Mouth of Ghosts
16.Setting Fire to Sleeping Giants
17.The Mullet Burden
18.Panasinic Youth
19.43% Burnt

Κείμενο: Δήμητρα Φρουδάκη
photos: Λεωνίδας Πάσιος

DillingerEscapePlan

DillingerEscapePlan

490