THRONE OF HERESY: “Antioch”

Οι Σουηδοί Throne Οf Heresy παραμένουν πιστοί στην παράδοση της χώρας τους με το δεύτερο τους άλμπουμ και μας προσφέρουν απλόχερα αγνό σκανδιναβικό death metal.

Μη σας ξεγελάει η γυαλισμένη παραγωγή και κάποια σποραδικά πιο “σύγχρονα” σε ήχο σημεία, τα παιδιά είναι σάπιοι και η αγάπη τους για τα 90s είναι εμφανής. Σουηδικές σε ήχο κιθάρες, tremolo περάσματα, διακριτικές μελωδίες, γρήγορα αλλά όχι υπερηχητικά κομμάτια, groove που τσακίζει, οι σπόροι των Dismember, Unleashed, Grave, Bloodbath κτλ, εδώ βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για να ανθίσουν. Στίχοι ξέρετε τώρα, ο θεός τον παίρνει, ο Κθούλου θα σας φάει, ίσα ίσα για να υπάρχει κάτι να γρυλίζει ο τραγουδίαρης.

Ναι, το “Antioch” δεν ξανα-ανακαλύπτει τον τροχό, προσφέρει όμως μπόλικο κοπάνημα και καύλα, εφάμιλλου επιπέδου με την περσινή επίσης δισκάρα των Morgoth. Εμένα προσωπικά αυτό μου αρκεί, δεν χρειάζεται όλοι να προσπαθούν να δημιουργήσουν ακουστικά γκουρμέ fusion, καμιά φορά θες απλά μια πίτσα ρε αδερφέ, και η ζύμη των Throne Of Heresy γαμάει.

473

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.