KING PRAWN: “Got the Thirst”

Μπορεί για πολλούς οι λέξεις dub/ska/punk να είναι συνυφασμένες με Καλιφόρνια, ήλιο και θάλασσα (και μπάφους), εμένα όμως πρώτα μου φέρνουν στο μυαλό ονόματα όπως Capdown, P.A.I.N. και άλλους από την χώρα της βροχής και των fish & chips.

Γιατί κακά τα ψέματα, όταν μιλάμε για ska/dub/dancehole και την μίξη τους με punk και hardcore καλό το skate και η παραλία αλλά όταν γκρουβάρει ο Πακιστανοτζαμαϊκανός Λονδρέζος τα αμερικανάκια καλά κάνουν να κρατάνε σημειώσεις.

Στα τέλη των 90s και τις αρχές των 00s οι King Prawn ήταν (δικαίως) η πρώτη μούρη και σημαία του Αγγλικού dub/ska/punk και το “Got The Thirst” του 2003 είναι το τελευταίο τους άλμπουμ πριν την διάλυση τους. Έκτοτε βέβαια έχουν επανασυνδεθεί και έχουν κάνει ζωντανές εμφανίσεις αλλά χωρίς κάποια ηχογράφηση.

Η συνταγή είναι εμφανής από  τις πρώτες νότες του “Bring Down The House”, πρωταγωνιστές τα φωνητικά του Al Rumjen (ο οποίος στην συνέχεια στρατολογήθηκε από τους Asian Dub Foundation) και οι dub μπασογραμμές  της μορφάρας Babar Luck, οι κιθάρες να χώνουν όπου και όταν πρέπει και κάποια σκόρπια πνευστά να δίνουν γεύση στους χορευτικούς ρυθμούς της Γαρίδας Βασιλιά. Στιχουργικά, όπως προβλέπεται στην σκηνή τους, επικρατούν οι κοινωνικοπολιτικοί στίχοι με μικρά διαλείμματα για τις απαραίτητες μπαφοκαταστάσεις και ολίγον χιούμορ, ενώ πιο γνωστό κομμάτι του δίσκου είναι σίγουρα το video-clip ”Dominant View”, χωρίς τα υπόλοιπα να υστερούν σε ποιότητα. 

Κάθε fan του είδους επιβάλλεται να έχει ένα τουλάχιστο δίσκο των King Prawn στην συλλογή του, κι αυτή η επανέκδοση είναι μια χρυσή ευκαιρία για όσους δεν πρόλαβαν την μπάντα την πρώτη φορά. Ας ελπίσουμε πως αυτή είναι η αρχή και θα ακολουθήσει και η υπόλοιπη δισκογραφία τους, για να μην πούμε και άλλα ξεχασμένα διαμάντια της σκηνής τους (Sona Fariq ρε!).

455

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.