:Skull & dawn: Παρουσιάζουν το "Zombie Horses" ζωντανά στην Αθήνα

Ακολουθεί δελτίο τύπου.

3 SHADES OF BLACK PRESENT: :Skull & dawn: “Zombie Horses” Release Live
w/ Dr. Albert Flipout’s One Can Band feat. Mickey Pantelous, The Love & Suicide Death Club, Grey River & the Smoky Mountain and friends

Στο An Club (Σολωμού 13-15, Εξάρχεια)
Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016
Πόρτες: 20:00 – Γενική είσοδος: 7€

Οι :Skull & dawn: επιστρέφουν στα πράγματα μετά από μακρά περίοδο συναυλιών, με το “Zombie Horses” Tour και παρουσιάζουν το δισκογραφικό τους ντεμπούτο υπό τον τίτλο “Zombie Horses” αρχίζοντας από το Αn Club της Αθήνας στις 26 Φεβρουαρίου, για να συνεχίσουν σε πόλεις του ελληνικού βορρά. Μαζί τους στην Αθήνα, παλιοί και νέοι φίλοι και συνεργάτες όπως οι Dr. Albert Flipout’s One Can Band feat. Mickey Pantelous, Love & Suicide Death Club και Grey River and the Smoky Mountain κ.α.

***

:Skull & dawn:

Οι :Skull & Dawn: παίζουν americana dark folk / country μουσική ποτισμένη στο bourbon, βγαλμένη από ιστορίες φόνου και προδοσίας και περιτριγυρισμένη από πληθωρικές γυναίκες του αμερικανικού νότου.

Η πορεία τους είναι μακροχρόνια και γεμάτη αναζητήσεις. Ξεκίνησαν το 2001 σαν Defile des ames έχοντας μια πιο avant garde / folk αισθητικη. Μετα από ένα δίσκο (“Lust ‘n’ Stone”  – 2008), συμμετοχές σε πολλές συλλογές αλλά και πολλές συναυλίες, τα βασικά μέλη αποφάσισαν ότι ο κύκλος είχε κλείσει, αλλάζοντας το όνομα της μπάντας σε :Skull & Dawn: και οδηγώντας το όραμα στην άλλη πλευρα του Ατλαντικού (2010).

Παραμένοντας πάντα ενεργοί σε όλα τα επίπεδα οι :Skull & Dawn: παίζουν συναυλίες, γράφουν καινούργια μουσική και είναι έτοιμοι να μοιραστούν με όσους θέλουν και μπορούν τις ιστορίες τους και να τους μυήσουν ταυτόχρονα σε μια άλλη άποψη για την μουσική.

LINKS:
• www.facebook.com/skullanddawn
• www.skullanddawn.bandcamp.com/album/zombie-horses

***

Dr. Albert Flipout’s One Can Band feat. Mickey Pantelous

Με μεγάλη μας χαρά παρουσιάζουμε τον αγαπημένο φίλο και παλιό συνοδοιπόρο Mickey Pantelous σ’αυτή την ξεχωριστή βραδιά.

Από το βιβλίο “Head, Hands and Feet – A Book of One Man Bands” του Dave Harris:

“Δυσκολεύτηκα ιδιαίτερα για το που να εντάξω τον Mickey αλλά κατέληξα στο τμήμα των Blues, μιας και το μεγαλύτερο μέρος της μουσικής του είναι βασισμένο στα blues. 

Ο Mickey Pantelous (γεννημένος στην Αθήνα στις  22 Μαΐου, 1973), είναι ο άνθρωπος πίσω από το σχήμα, ένα Ελληνικό/Δανέζικο One Man Band που αντλεί έμπνευση από τα πρώτα jazz / cabaret & blues, το garage rock των ‘60ς και σχήματα όπως Captain Beefheart και Tom Waits, για να δημιουργήσει ένα ελκυστικό μείγμα αυθεντικής blues / rock / Americana. […] Τον ρώτησα πως και έγινε OMB, για να πάρω την απάντηση, καλύτερα απ΄το να γινόμουν SOB.

Με τον Dr. Albert Flipout “συναντήθηκαν” το 2008 για να οδηγηθούν από τότε, Man & Can, σε αμέτρητες ζωντανές εμφανίσεις και δύο εξαιρετικούς δίσκους, τους “Can’t Find my Pills” (2010) και το “North of Africa” (2013), με συμμετοχές των Ορέστη Βαβίτσα και The Big Nose Attack. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην One Man Band συμμετέχει και η Jess που στέκεται πάνω στο Hi-hat σε ρόλο επιβλέποντος για την άρτια εκτέλεση της βραδιάς.

***

The Love & Suicide Death Club

Οι The Love & Suicide Death Club, σχηματίστηκαν την άνοιξη του 2014 και αποτελούν το side project της αθηναϊκής rock’n’roll μπάντας The Dark Rags. Tα τραγούδια τους μιλάνε για την σκοτεινή πλευρά των συναισθημάτων της απώλειας και της θλίψης.

Αυτό τον καιρό δουλεύουν πάνω στον πρώτο τους δίσκο που θα έχει τίτλο “10 Bullets For The Heart”.

“Defiantly dour and with no apparent upside, save for the fact that it confirms the reality of your misery. You’re kindly welcome to the Love & Suicide Death Club”

Οι :Skull & dawn: έχουν μοιραστεί αρκετές φορές τη σκηνή με τους Love & Suicide Death Club, με σίγουρα πιο αξιομνημόνευτες την πρώτη συναυλία του King Dude στην Ελλάδα, που ήταν επίσης και η πρώτη συναυλία των 3 Shades of Black (ένα live που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ), αλλά και εκείνη τη βραδιά σε ένα bar στην Κεφαλονιά (ένα live που η Κεφαλονιά δεν θα ξεχάσει ποτέ).

• www.facebook.com/loveandsuicidedeathclub

***

Grey River & the Smoky Mountain

Οι Grey River & the Smoky Mountain είναι μια νεοσύστατη τετραμελής bluegrass / folk μπάντα με βάση τους την Αθήνα, με την Ρένα Παπαγεωργίου στη φωνή και στο μαντολίνο, τον Τάσο Γουσέτη στο φιντλ, τον Σαράντο Γουμάκο σε κιθάρα και φωνή και τον Θανάση Γιουλέα στο κοντραμπάσο. 

Εξαιρετικοί στις ζωντανές τους εμφανίσεις, θα βρεθούν μαζί μας για ν’ανοίξουν τη βραδιά ως καλεσμένοι των :Skull &dawn:  και να μας παρουσιάσουν την ήδη ηχογραφημένη πρώτη τους δισκογραφική δουλειά. 

Links:
• www.facebook.com/GreyRiverSmokyMountain

***

• ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ / ΠΑΡΑΓΩΓΗ: 3 Shades of Black – This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. – 697 94 17 274 (Ευστάθιος Ταμβίσκος)
• ΠΡΟΩΘΗΣΗ / ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: 3P Lab – This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. – 694 81 82 236 (Δημήτρης Κότσης)

***

169