Ye Scurvy Dogs,Alien TV,Routes Of Neptune,Dead Crows Circle: Ζωντανά στο Blackbird Underground Music Stage

Ακολουθεί δελτίο τύπου.

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου
BUMS – BlackBird Underground Music Stage

Είσοδος απο Ακαδημίας 98-100 ή Κλεισόβης 5 (απο Θεμιστοκλέους ) μέσα στη στοά ,πλησίον πλατεία Κάνιγγος.

Doors open : Αυστηρά 8:30 μμ
Damage : 5 euros + beer
Sponsored by : FULLMOON STORE Rock street fashion

4 μπάντες της Ελληνικής underground hard rock/stoner/metal σκηνής ενώνουν τις δυνάμεις τους στην σκηνή του Blackbird και υπόσχονται μια βραδία με δυνατά riffs,αξέχαστα grooves,μπάσα που χτυπάνε στην καρδιά και φωνές που θα σας πάρουν το μυαλό.

Την βραδιά ανοίγουν οι Ye scurvy dogs,μία μπάντα που δημιουργήθηκε τον Ιούλιο του 2013 από τους Χρήστο στην κιθάρα και στα φωνητικά, Νίκο στο μπάσο και στα back vocals και Μάκη στα τύμπανα.Επηρεασμένοι από μέγαλα ονόματα της rock και metal σκηνής,όπως οι Motorhead,Bonamassa,Misfits κλπ,οι Ye scurvy dogs θα σας εντυπωσιάσουν με το μουσικό τους μίγμα από rock ‘n’ roll,blues και punk.Οι ίδιοι δηλώνουν : “Ye scurvy dogs are here to play r’n’r and drink beers”.Κι εμέις μαζί τους λοιπόν όσο θα τους απολαμβάνουμε επί τω έργω.

https://www.facebook.com/ysdogs/?fref=ts

Την σκυτάλη παίρνει η μεγαλύτερη σε ηλικία (ύπαρξης) μπάντα του line up,οι AlienTV.Οι AlienTV πέρασαν, όπως οι περισσότερες ελληνικές μπάντες απο σαράντα και πλέον κύματα. Ξεκίνησαν γύρω στο 2003, με Νίκο Μανωλίτση στο μπάσο, Μάριο Κασσιανό στην κιθάρα, Νώντα Σβώλη στα φωνητικά, και Νίκο Σβώλη στα τύμπανα. Οι επιρροές τότε ήταν κυρίως punk rock. Με την προσθήκη του Βασίλη Καββαθά στις κιθάρες, ξεκίνησαν μια σειρά απο live εμφανίσεις σε αθηναϊκά clubs. Όταν αποχώρησαν οι Νώντας και Νίκος Σβώλης το ’12, άρχισε και μια αλλαγή στον ήχο της μπάντας προς μια πιο heavy rock κατεύθυνση. Μπήκε ο Αντώνης Τσιτσεκλης στα drums, και μετα απο ένα σύντομο πέρασμα του Δημήτρη Περράκη, τα φωνητικά ανέλαβε ο Αγγελος Σακκέτας.

Το ’14 μπήκαν στο στούντιο ξεκινώντας να ηχογραφούν μια σειρά δικών τους συνθέσεων. Κύριες επιδράσεις: οι Black Sabbath φυσικά, Monster Magnet, Kyuss, Motorhead, Clutch, αλλά μπορεί να διακρίνει κανείς στον ήχο τους punk, funk και Blues πινελιές.Το σημερινό lineup αποτελούν οι: Αγγελος Σακκέτας στα φωνητικά, Μάριος Κασσιανός κιθάρα και φωνητικά, Βασίλης Καββαθάς κιθάρα, Νίκος Μανωλίτσης μπάσο, Αντώνης Τσιτσεκλής τύμπανα.Κι εμείς θα συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε τη μπύρα μας παράλληλα με τον εξωγήινο heavy rock ήχο τους.

https://www.facebook.com/alientvband/?fref=ts

Η επόμενη μπάντα που καταλαμβάνει την σκηνή είναι οι Routes of Neptune.Η μπάντα δημιουργήθηκε τον Αύγουστο του 2010 από τον Gio και τον Chris4 με το όνομα Decay Greed.Σύντομα η σύσταση της μπάντας ολοκληρώθηκε με τους MiLoop στο μπάσο,τον Joni στα τύμπανα και τον Nick στα φωνητικά.Όμως μετά από 1,5 περίπου χρόνο,οι δρόμοι των Decay και του Nick χωρίστηκαν.Τον Φεβρουάριο του 2012 το κενό γέμισε ο Babis και το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου ηχογράφησαν και κυκλοφόρησαν το πρώτο τους ΕΡ με τίτλο: ”Electric Sound”.Μετά απο αρκετά live,τον Σεπτέμβριο του 2013,ο Gio αποχώρησε από τους Decay Greed για να πραγματοποιήσει το δικό του μουσικό όραμα,με αποτέλεσμα η μπάντα να γίνει και να παραμείνει μέχρι και σήμερα τετραμελή.Αυτό ήταν και το σημείο καμπής τους,από το οποίο πέρασαν από το metal σε πιο rock/southern/stoner ήχο.Προς τα τέλη του 2014,λίγο πριν ξεκινήσουν οι ηχογραφήσεις του πρώτου τους full lenght album,αποφάσισαν να αλλάξουν το όνομα τους σε κάτι πιο ταιριαστό στο ύφος τους κι έπειτα από πολύ σκέψη κατέληξαν ομόφωνα στο σημερινό Routes of Neptune.Πολυδιάσταση μπάντα,καθώς ο καθένας τους έχει διαφορετικά ακούσματα,καταφέρνουν να βρουν κοινά σημεία στους Motorhead,Monster Magnet,Kyuss κλπ.Θα τους απολάυσουμε καθώς θα πίνουμε άλλη μία μπύρα.

https://www.facebook.com/RoutesofNeptune/?fref=ts

Για το μεγάλο φινάλε,στην σκηνή ανεβαίνει η “μικρή” μπάντα της παρέας που ακούει στο όνομα Dead Crows Circle.Δημιουργήθηκαν τον Φεβρουάριο του 2014 από τους Sith στα φωνητικά,George στην κιθάρα και Alex στα τύμπανα.Το μουσικό κουαρτέτο των Dead Crows Circle συμπληρώνει ο Sir Psycho στο μπάσο.Παίζουν dark hard rock συνδυάζοντας τα επιθετικά στοιχεία της hard rock με σκυθρωπή θεματολογία στους στίχους και μελωδικά φωνητικά.Οι εππιροές τους εκτείνονται από την blues μέχρι την κλασική rock,την stoner κι ακόμα παραπέρα.Τον Νοέμβριο του 2014 ηχογράφησαν το πρώτο μέρος του επερχόμενου ΕΡ τους.Ένα λίγο πιο ήρεμο ύφος για να πιούμε και την τελευταία (;) μπύρα της βραδιάς.

https://www.facebook.com/deadcrowscircle/?fref=ts

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου
BUMS – BlackBird Underground Music Stage
Doors open : Αυστηρά 8:30 μμ
Damage : 5 euros + beer

Είσοδος απο Ακαδημίας 98-100 ή Κλεισόβης 5 (απο Θεμιστοκλέους, μέσα στη στοά ,πλησίον πλατεία Κάνιγγος.

111