MOURNING BELOVETH: “Rust & Bone”

Τρία σχεδόν χρονάκια μετά το “Formless” οι Ιρλανδοί Mourning Beloveth επιστρέφουν με νέο άλμπουμ το οποίο συνεχίζει λίγο πολύ στα γνωστά μονοπάτια με μία όμως αισθητή διαφορά σε σχέση με τις παλιότερες δουλειές τους, την πολύ μικρότερη διάρκεια.

Δεν ξέρω γιατί το “Rust & Bone” θεωρείται full length, μπορεί τα 38 περίπου λεπτά να είναι υπεραρκετά σε άλλα μεταλλικά ιδιώματα, αλλά στο doom/death είναι πιο κοντά σε διάρκεια mini-album, ειδικά αν αναλογιστούμε ότι τα προηγούμενα άλμπουμ του γκρουπ είναι σχεδόν διπλάσια σε διάρκεια και ότι από τα 5 κομμάτια τα δίσκου τα 2 είναι εμβόλιμα και κάτω του δίλεπτου.

Ευτυχώς τα 3 κομμάτια που μένουν είναι στο υψηλό επίπεδο ποιότητας που έχουμε συνηθίσει από παλαιότερες δουλειές των MB, το 17λεπτο “Godether” είναι τυπικό δείγμα αργού επιβλητικού doom/death, το 12λεπτο “The Mantle Tomb” φλερτάρει με πιο παραδοσιακό επικό doom και ψιλοφέρνει σε σημεία στους γνωστούς-άγνωστους συμπατριώτες τους, ενώ το ακουστικό folk “A Terrible Beauty is Born” είναι το πολύ όμορφα μελοποιημένο 4ο μέρος του “Easter 1916” του W.B. Yeats, αφιερωμένο στην αποτυχημένη Ιρλανδική εξέγερση της ίδιας χρονολογίας.

Συνοπτικά, η κυκλοφορία είναι μουσικά αξιοπρεπέστατη, το κατά πόσο όμως αξίζει να την αγοράσει κάποιος εξαρτάται από το κατά πόσο είναι πρόθυμος να πληρώσει ολόκληρο album και να πάρει κάτι λιγότερο σε διάρκεια. Αν πάλι το βρείτε κοστολογημένο ικανοποιητικά για το μέγεθος του, τσιμπήστε το χωρίς ενδοιασμούς.

495

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.