Hardcore Superstar: “Split Your Lip”

Λοιπόν, η κατάσταση έχει ως εξής: έχετε κανονίσει βραδινή έξοδο με αντροπαρέα και πασχίζετε να βρείτε το κατάλληλο CD που θα παίζει ως soundtrack όσο είστε στο αμάξι καθοδόν στον προορισμό σας.

Οι Hardcore Superstar φέτος σας λύνουν τα χέρια. Το νέο τους album, με τίτλο “Split Your Lip”, είναι ό,τι πρέπει για αυτές τις περιστάσεις που η μουσική φτιάχνει μια feelgood ατμόσφαιρα. Αν ήθελα να βάλω τίτλο σ’ αυτό το άρθρο θα χρειαζόμουν κάτι πολύ εμπορικό και catchy ώστε να καταφέρω να αντικατοπτρίσω τη φιλοσοφία αυτού του δίσκου. Κάτι σαν το: «Τα 80s επιστρέφουν με στυλ» ίσως.

Φανταστείτε να ήμουν και fan των Σουηδών πώς θα αντιδρούσα. Γιατί στην πραγματικότητα δεν είμαι αρκετά εξοικειωμένος με τη δουλειά τους. Αυτό βέβαια δεν στάθηκε διόλου εμπόδιο στην ακρόαση. Είναι αρκετά σαφές το περί τίνος πρόκειται αυτό το album (ανατρέξτε στην παράγραφο νο. 1…) και γι’ αυτό ακριβώς σε κερδίζει εύκολα. Ίσως να φταίει και το «γραφικό» εξώφυλλο το οποίο, έτσι όπως είναι γεμάτο υπονοούμενα, με έβαλε κατευθείαν στο κλίμα. Όλο αυτό το πρόστυχο και απροσποίητο (μεσ’ στην προσποίησή του) rockstar-ιλίκι ανέκαθεν το γούσταρα. Δεν έχει νόημα να το κρύβω, ήμουν και μάλλον θα είμαι θύμα του εντυπωσιασμού. Γι’ αυτό όταν ακούω ερμηνείες σαν του Jocke ακόμα πωρώνομαι. Γι’ αυτό και πιστεύω πως η συνταγή: rock n’ roll riffs, gang vocals και monster ballads θα μείνει αθάνατη, ειδικά όσο κάποιοι την πραγματώνουν τόσο καλά όσο οι Hardcore Superstar. Δεν θέλω να κάνω κριτική σε κάθε κομμάτι ξεχωριστά. Όχι πως είναι κι όλα διαμάντια. Απλώς πιστεύω πως θα σας χαλάσω τη ροή ενός ολοκληρωμένου album αν σας ξεχωρίσω τίτλους. Αφήστε που πολλοί από εσάς σίγουρα θα ανυπομονείτε να δείτε αν οι Σουηδοί sleaze rockers ξέφυγαν επιτέλους από τη μουσικά άγονη περίοδο του Beg For It που τόσους απογοήτευσε. Θα ‘ταν σίγουρα καλύτερο λοιπόν να ζήσετε την αλλαγή σε όλο της το μεγαλείο. Το μόνο που έχω να προσθέσω εγώ είναι πως ακόμα κι αν απέχω από το είδος εδώ και καιρό, το album αυτό με ταρακούνησε. Θέλει κότσια να κρατάς τη φλόγα του sleaze rock ζωντανή σε μια εποχή που θεωρείται εντελώς ξεπερασμένο ενώ παράλληλα διατηρείς την αμέριστη αγάπη του κοινού σου. Τα 80s επιστρέφουν με στυλ.

Μανώλης Γιαννίκιος

473