Tricky, Lia Hide (22/01/2016) Fuzz Live Club

Είναι δεύτερη φορά μέσα σε σχετικά μικρό διάστημα που τυγχάνω σε ζωντανή εμφάνιση του ιδιόρρυθμου Βρετανού καλλιτέχνη στον ίδιο χώρο και πάντα, ενώ έχω την εντύπωση ότι δε θα τον γεμίσει, το κατορθώνει με άνεση.

Στις 21:30 το support της Lia Hide με την πενταμελή μπάντα της προθερμαίνει το πλήθος με τους  εναλλακτικό blues rock  ήχους του και την πληθωρική παρουσία της frontwoman. Μια διασκευή στο “I’ m afraid of Americans” του εκλιπόντα Bowie και κάνα δύο κομμάτια αργότερα  η μπάντα δίνει τη σκυτάλη στον ταλαντούχο κύριο Thaws.

…Ο οποίος για ακόμη μια φορά δίνει ένα διεκπεραιωτικό, με την κακή έννοια, show. Οι εμφανίσεις του headliner είναι πραγματικό ρίσκο. Η ορχήστρα είναι πολύ μικρότερη από την προηγούμενη επίσκεψή του και περιορίζεται σε δύο οργανοπαίχτες, που συχνά πυκνά αναλαμβάνουν και χρέη φωνητικών, και καμία τραγουδίστρια. Προφανώς τα προηχογραφημένα μέρη είναι πολύ περισσότερα αυτήν τη φορά και η συνεισφορά του ίδιου του Thaws στο ζωντανό ήχο της μπάντας είναι σχεδόν μηδαμινή με τα ψιθυριστά φωνητικά του, ενώ τα άτομα που τον συνοδεύουν ουσιαστικά κάνουν όλη τη δουλειά.

Η προσέγγιση στις ενορχηστρώσεις είναι πραγματικά τσαπατσούλικη και λείπει και η εκτροχιασμένη σκηνική του παρουσία, έχοντας απλά σακατέψει μια δύο φορές το μικρόφωνο του και καπνίζοντας αδιάλειπτα τα αμφιβόλου περιεχομένου τσιγάρα του. Εν γένει η στάση του είναι αντιεπαγγελματική και δύστροπη, όπως κάθε άλλη φορά, και ο καλλιτέχνης δεν έβγαλε καν το μπλουζάκι του προς απογοήτευση του θηλυκού πληθυσμού. Στις 23:30 κι ενώ το σετ ξεκίνησε στις 22:30 περίπου, γίνεται η μοναδική παύση για encore και η μπάντα συνεχίζει για ένα τέταρτο ακόμη. Κρίμα για αυτούς που δώσανε το αντίτιμο εισιτηρίου.

Tricky setlist
Unreal
I Am mot going
Well
Drive Away
Hero
Here My Dear
Overcome
Parenthesis
How’s Your Life
Brother
Sun Down
You Don’t Wanna
Breeders
Boy
Valentine
Vent

Photos: Ανδρέας Πανόπουλος

420