BLOODIEST: “Bloodiest”

Αν οι Neurosis άνοιγαν σπιτικό με τους YOB και είχαν για κουμπάρους τους Swans, σε μια τελετή που θα διοργάνωναν οι Tool, το παιδί τους κάλλιστα θα μπορούσε να είναι οι Bloodiest.

Το δεύτερο full length τους, συνεχίζει την ίδια ηχητική ρότα του, πραγματικά πολύ καλού, ντεμπούτου τους, ανεβάζοντας τον πήχη και αφήνοντας το γράφοντα να αναρωτιέται το πώς είναι δυνατόν το σεξτέτο από το Σικάγο να μην αποτελεί το νέο next big thing, στο χώρο του post-sludge (κι όχι μόνο).

Ένα album πολύπλευρο, αλλά με σαφέστατη εξελικτική δομή, “δύσκολο” εκ φύσεως, πειραματικό, αρτιστικό και σχεδόν μυσταγωγικό στον τρόπο που συστήνεται στον ακροατή, με το χαρακτηρισμό “ήρεμη δύναμη” να φαντάζει ως ο πιο ταιριαστός.

Ο ομώνυμος δίσκος των Bloodiest, διαθέτει όλα τα στοιχεία που θέλει ο fan της σκηνής, προκειμένου να μη συναντήσει μια ακόμη κυκλοφορία με επαναλαμβανόμενη χροιά και μακρόσυρτες ελεγείες που κουράζουν. Το σχήμα απευθύνεται σε ακροατές με αξιώσεις κι αυτό φαίνεται.

Highlights: “Mesmerize”, “The Widow”, “Broken Teeth”, “He Is Disease”, “Separation”

517

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.