Savage Republic, No Man's Land (15/01/2016) An Club

Το σετ ήταν αρκετά τυπικό από άποψη τήρησης χρονοδιαγράμματος και οι Αθηναίοι No Man’s Land ανοίγουν το live στις 22:15.

Η σκηνή γεμίζει με τα 5 μέλη της μπάντας και με τα διάφορα αντικείμενα που αποτελούν μέρος της σκηνικής τους παρουσίας, τουτέστιν sticks καρφωμένα στα πλήκτρα, που μυρίζουν πατσουλί και καλύμματα με ψυχεδελικά σχέδια. Η μπάντα είναι δεμένη και θυμίζει την ψυχεδελική περίοδο του Santana σε πολλά σημεία και τους βοηθάει αρκετά και ο ήχος. Το πρόγραμμα τους είναι σχετικά σύντομο και διεκπεραιωτικό.  

Ο χώρος είναι γεμάτος, πλέον, με φαινομενικά ένα μέσο όρο ηλικίας περί τα 45. Οι Αμερικανοί headliners ανεβαίνουν εξίσου τυπικοί με του προηγηθέντες στη σκηνή περί τις 23:15. Η μουσική κολεκτίβα  έχει ανεβάσει βαρέλια προπανίου στη σκηνή και εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς πως αυτό που θα επακολουθήσει θα είναι θορυβώδες. Όντως τα τραγούδια είναι φασαριόζικα, πειραματικά και πολλές φορές πομπώδη, με ελάχιστες φωνές που συχνά περιορίζονται απλά σε άναρθρες κραυγές.

Το rhythm section είναι σφιχτοδεμένο και παράγει χορευτικούς ρυθμούς κάτω από τις κουλές κιθάρες. Εντούτοις τα μέλη της μπάντας ανταλλάσσουν συχνά τα όργανα τους, κοπανάνε με δύναμη τα βαρέλια προπανίου, φλερτάρουν με την ανατολή και ακόμη χρησιμοποιούν τον περιβάλλοντα χώρο για να παράγουν θόρυβο. Ο drummer Alan Waddington, ως άλλος Animal, είναι ακριβέστατος και ακούραστος με το γαλλικό στιλάκι του.

Η έκφυλη φάτσα του frontman Thom Fuhrmann, που φοράει ένα t-shirt με τις συντεταγμένες του αρκτικού κύκλου, φτύνει εντολές και στίχους, δυσανασχετεί  με την ανυπόφορη κάπνα, άλλα συνεχίζει απτόητος στο καταστροφικό του έργο. Κάποια στιγμή δηλώνει ότι γνώρισε μέσω FB το μουσικό του είδωλο και ανεβάζει στη σκηνή ένα παππουδάκι, που ανάμεσα σε όλη αυτήν την αναρχία  δίνει μαθήματα τσιγγάνικου βιολιού.

Ομοίως και μία τραγουδίστρια, η οποία μπορεί να ζορίστηκε με τους στίχους, αλλά απέδωσε τα μάλα και στον επίλογο του live η διοργανώτρια, Εύα Κολόμβου  συνεισέφερε στα κρουστά. Επίσης θα ήθελα να βραβεύσω το μπλουζάκι Beneath a Steel Sky του retro-gamer φίλου φωτογράφου.

Άκρως διασκεδαστική νύχτα.

photos: Βασιλική Παναγοπούλου

462