CHELSEA: “Anthology Vol.1”

Η παρούσα κυκλοφορία της Westworld δεν είναι τίποτα παραπάνω από το πρώτο, δεύτερο και τέταρτο album της βρετανικής punk μπάντας.

Το κουιντέτο, το οποίο ιδρύθηκε το 1976 στο Λονδίνο, ακριβώς επάνω στη γένεση του punk κινήματος, είναι μάλλον ο φτωχός ξάδερφος των υπολοίπων μεγαθηρίων που ξεκίνησαν την καριέρα τους από τον ίδιο μουσικό και γεωγραφικό χώρο. Έχοντας περιοδεύσει με ονόματα, όπως οι Clash, οι Specials και οι Subs και με μέλη που έχουν περάσει από τους Buzzcocks, τον Billy Idol, τους Generation X και τους London SS, οι Chelsea έχουν κυκλοφορήσει μόλις 11 δίσκους από τον ομώνυμο πρώτο δίσκο τους , που βγήκε το 1979, μέχρι το περσινό “Saturday Night, Saturday Morning”.

Για τους μη μύστες, αυτό που πρόκειται να ακούσουν είναι θορυβώδες, φωνακλάδικο rock’ n ‘ roll, με ήχο συγγενή με αυτόν τον Buzzcocks, Subs και ακόμη και των Pistols, ίσως στην πιο συγκροτημένη μορφή του. Αυτό που δε θα ακούσετε σίγουρα είναι έστω και ένα δείγμα μινόρε μελωδίας, καθώς ο σιδηρόδρομος της μπάντας είναι μιας κατευθύνσεως και , αν και αυτή είναι καλοκουρδισμένη, δεν παύει να εκπέμπει την αναρχία μιας βρετανικής pub με τις άναρθρες χορωδίες της και γενικότερη χύμα προσέγγιση. Η παραγωγή είναι πεντακάθαρη για μπάντα αυτού του ήχου και οι διαφορές της ελάχιστες από χρονιά σε χρονιά.

Οι νοσταλγοί του αναρχικού κατσα-punk και οι οπαδοί της μπάντας θα τιμήσουν δεόντως την παρούσα κυκλοφορία. Οι υπόλοιποι περάστε την επιδερμικά για την ιστορία και μόνο.

447