CRIPPLED BLACK PHOENIX: “New Dark Age Tour 2015 A.D.” EP

Νέο EP για τους Crippled Black Phoenix, πρώτη κυκλοφορία υπό την αιγίδα πλέον της Season Of Mist και λίγο καιρό αφότου ο Justin Greaves επαναδραστηριοποίησε τη μπάντα μετά τη διαμάχη που είχε με τα μέλη του προηγούμενου line up και την προσωρινή παύση.

To νέο EP περιέχει κατ’ αρχάς δυο νέα κομμάτια. Το “Spider Island “, μια doomοειδής δημιουργία της οποίας η βασική επιρροή είναι οι Type o Negative (με μια Staleyική (Alice in Chains) μπίχλα στην φωνητική εκφορά τους από τον “νέο” Daniel Anghede) ενώ το “New Dark Age” είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα σύνθεση, μια χωροχρονική όξυνση της αβεβαιότητας / απόγνωσης που απέπνεε η τέχνη των Pink Floyd στα Syd Barrettικά της χρόνια, μεταφερόμενη στο ζοφερό, απάνθρωπο σήμερα, περιπλέκοντας το late 60’s psychedelic rock με το modern doom / stoner rock. Ψυχρό, απαισιόδοξο, σφίγγει την ψυχή και αποτελεί την ιδανική νοητή γέφυρα για την extended cover εκτέλεση των δυο μερών του έπους των Pink Floyd “Echoes”, το οποίο κυκλοφόρησε στο album “Meddle” του 1971 και στην οποία ο Greaves και η παρέα του τιμούν με το παραπάνω τους προαναφερόμενους, ερμηνεύοντας με αξιοπρέπεια, χωρίς να φανούν ούτε στιγμή “κτητικοί” έναντι της αίσθησης αυθεντικότητας του original.

Ο Greaves και η νέα του παρέα τιμά το βάρος της φανέλας του σχήματος του που από το 2004 δεν σταμάτησε να παρέχει αριστουργηματικές δουλειές, κάτι που όπως φαίνεται και από το “New Dark Age Tour EP 2015 A.D.“ θα εξακολουθήσει να ισχύει. Εις αναμονή πλήρους δουλειάς, πολύ καλό υποκατάστατο.

478

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1163 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.