SEPTAGON: “Deadhead Syndicate”

Οι γερμανοί Septagon είναι ένα project του οποίου συνθετικός πυρήνας είναι ο κιθαρίστας Markus Ullrich των prog / power metallers Lanfear και ο τραγουδιστής Markus Becker των επικάδων Atlantean Kodex.

Ένα από τα πρώτα στοιχεία που διαφαίνεται με την πρώτη νότα είναι ότι οι όποιες ομοιότητες της μουσικής των Septagon με τις main μπάντες των μελών, σταματούν στο γεγονός του εκτελεστικού στυλ του Ullrich και στη χροιά του Becker. H προσπάθεια των γερμανών έχει τις μουσικές τις καταβολές κάπου ανάμεσα στις φοβερές στιγμές των ηρώων thrashers Heathen και Exodus, αναμειγνύοντας την μελαγχολική πλευρά του αμερικανικού thrash (φαντάσου τους Forbidden με Slayerικό attitude) με πάρα πολλά αλλόκοτα γυρίσματα καθαρά progressive νοοτροπίας (μέχρι και οι Watchtower πέρασαν από το νου μου κατά την ακρόαση), με αποτέλεσμα έναν δίσκο μεγάλου ενδιαφέροντος.

Πάρα πολύ τεχνικά riffs, ευφυές ρυθμικό δίδυμο, με τους Jurgen Schrank (επίσης Lanfear) στα drums και Alexander Palma (μπάσο) να παίζουν τις κάλτσες τους σε σημεία, ενώ η φωνή του Becker βρίσκεται στα συνηθισμένα και γνωστά από τους Atlantean Kodex επίπεδα, φοβερά δυνατή, κάπου ανάμεσα στον John Bush (Armored Saint, Anthrax) και στον Harry Conklin (Jag Panzer), απολύτως συντονισμένη με τη συνθετική φύση των πολύ όμορφων τραγουδιών που δημιούργησε η μπάντα, με φανερά πολιτικοποιημένους κοινωνικούς (και πολύ καυστικούς να προσθέσω) στίχους.

Ο ήχος θα μπορούσε να πει κανείς (π.χ. εγώ!) ότι σηκώνει βελτίωση, αν και το old school συναίσθημα που μάλλον επεδίωξε η μπάντα εκπληρώνεται και με το παραπάνω μέσω ενός συνόλου το οποίο έχει αρκετές καλλιτεχνικές “κορυφές”, όπως είναι η φοβερή ακουστική εισαγωγή “Ignite the Apocalypse” το οποίο δίνει τη σκυτάλη στο μανιασμένο “Revolt Against the Revolution”, τα γρήγορα “Exit… Gunfire” (με τον πολύ όμορφο Maidenικό επίλογό του) και “Unwanted Company” (εξαιρετικό ρεφρέν), το φοβερό “Septagon Conspiracy” (ύμνος χουλιγκανικής ουσίας πάνω στον όρο “thrash metal”), η πολύ καλή μπαλάντα “Henchman of Darkness” (το έχω ξαναπεί, όταν αποφασίζουν οι thrashers να γράψουν μπαλάντα, τύφλα να ‘χει όλο το 80’s US hard rock / metal), το καθαρά Exodusικό ομώνυμο δυναμιτάκι και το prog επιλογικό διαμαντάκι “Secret Silver Panorama Machine”.

Το “Deadhead Syndicate” είναι μια αξιολογότατη προσπάθεια από μια ομάδα έμπειρων μουσικών και σίγουρα οι φίλοι της αμερικανικής metal κουλτούρας θα το εκτιμήσουν δεόντως. Δομημένη τέχνη υψηλού επιπέδου, βιρτουοζικής φύσεως σε σημεία, αλλά πάντα thrash. Πολύ καλή αρχή για τους Septagon. Εύχομαι ανάλογη εξελικτική συνέχεια.

526
Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1195 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*