THE LION’S DAUGHTER: “Existence is Horror”

Δεύτερος δίσκος λοιπόν για το blackened sludge/hardcore γκρουπ από το St.Louis, Missouri και μου φαίνεται ότι η συγκεκριμένη σκηνή διογκώνεται με γοργό ρυθμό, συγκεκριμένα κάποιοι ίσως πουν ότι έχουμε πήξει.

Αυτό όμως που κάνει τους The Lion’s Daughter να ξεχωρίσουν κάπως είναι πως παίζουν αισθητά πιο mid-tempo και groovy από την πλειονότητα του χώρου, και θυμίζουν μια μίξη Rise And Fall με Celeste αλλά και τα πρώτα, πιο κάφρικα, βήματα των Kylesa. Κατά πόσο αυτό είναι καλό ή όχι εξαρτάται εντελώς από το τι ζητάει το κοινό, αν θέλει Bathor-ίλα και ανελέητο κοπάνημα στο στυλ των Young And In The Way και This Gift Is A Curse ίσως απογοητευτεί, αν αποζητά κάτι σε πιο sludgy black και μέτριων ταχυτήτων τότε το “Existence is Horror” είναι ιδανικό.

Μπορεί το “Existence is Horror” να μην είναι ότι πιο ακραίο έχει βγάλει ο συγκεκριμένος χώρος, είναι όμως ωραία ισορροπημένο και σωστά παιγμένο, οπότε αν και συγκρατημένα, εμένα με κέρδισε. Μόνο μελανό σημείο ,υποκειμενικά πάντα, τα τυποποιημένα deathwish στυλ φωνητικά που είναι σαν να έχουν όλες οι μπάντες τον ίδιο τραγουδιστή, αλλά στον τομέα αυτό ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο κλπ.

472

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.