BLML (BLACK MAIL) + LUDMILA: Ζωντανά στο AN CLUB

Ακολουθεί δελτίο τύπου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
BLML (BLACKMAIL) / LUDMILA / Special guests: DROBS

Mε την ευκαιρία της επανακυκλοφορίας του Seven των Blml Band Blackmail για πρώτη φορά σε βινύλιο, αλλά και των 2 albums (Sudden + Hjart och) των Ludmila σε Lp + Cd σε μία ενιαία έκδοση, η Labyrinth Of Thoughts records, διοργανώνει ένα κοινό live για τις δύο μπάντες στις 23 Ιανουαρίου στο AN club ‘official’.

Oι BLML (Blackmail) θα παίξουν ολόκληρο το “Seven” για πρώτη φορά ζωντανά, ενώ οι Ludmila ολόκληρο το “Sudden” + κομμάτια από το “Hjart och”.

Special act: Drobs

Aναλυτικά τα δελτία τύπου για τις 2 κυκλοφορίες:

BLACKMAIL – Seven LP

Το 1993 ο Γιώργος Καρανικόλας (κιθαρίστας και ιδρυτικό μέλος των Last Drive – aka George) ξεκινά το δικό του ταξίδι. Με όχημα ένα νεοψυχεδελικό σχήμα, τους Blackmail, και συνοδοιπόρο του μέχρι το 2011, όταν και αποχώρησε μετά την ηχογράφηση του The Gift, τον πρώην μπασίστα των Εκτός Ελέγχου, Αργύρη Γεωργουλή (aka Argy, RG or aRGie).

Τα albums του group, πάντοτε έχοντας στον συνθετικό τους πυρήνα τον George, χωρίζονται σε 2 περιόδους. Την πρώτη που κράτησε μέχρι το 2000 και τη δεύτερη, που ξεκίνησε το 2010 και συνεχίζεται έως σήμερα, όπου το συγκρότημα έχει αλλάξει το όνομά του σε BLML. Xωρίς ο ήχος να έχει διαφοροποιηθεί ριζικά, έχει γίνει περισσότερο κατεργασμένος και σύγχρονος.

Το Seven αποτελεί το τελευταίο μέρος της τριλογίας των Life After Death και Overexposed. Κυκλοφόρησε το 2000, μόνο σε cd. Βουτηγμένο σ’ ένα εσωστρεφές, εκστατικό και μυστηριακό μουσικό και στιχουργικό ύφος, που συνεχώς φωτίζεται από αιχμηρές -με μια γεύση λύσσας- ηλεκτρικές εξάρσεις, παρασύρει τον ακροατή στη δική του διάσταση στην οποία και παραμένει εκούσια παγιδευμένος, όσα χρόνια κι αν περάσουν.

Η Labyrinth of thoughts κυκλοφορεί το album για πρώτη φορά σε βινύλιο: Με νέο artwork το οποίο βασίστηκε στην ίδια αισθητική, που ως βάση έχει τη χρήση του κόκκινου, άσπρου και μαύρου, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τα υπόλοιπα 2 albums της πρώτης περιόδου. Mε νέο ένθετο, στο οποίο αναδεικνύονται τα έξοχα σχέδια του Shanti Polo, που συνοδεύουν τα κομμάτια του Seven. Ακόμη, με νέο mastering.

Περιορισμένη έκδοση σε 300 κόπιες, βάρους 150gr.

LUDMILA – Sudden / Hjart och (LP + CD)

Ludmila σημαίνει λατρεμένοι άνθρωποι. Όπως λατρεμένη είναι και η φωνή της Φλώρας Ιωαννίδη, που τους σχημάτισε μαζί με τον ντράμερ Γιώργο Αποστόλου. Πρώην μέλη και οι δύο του alternative σχήματος της ελληνικής ανεξάρτητης σκηνής στη δεκαετία του ’90, των Make Believe.

Το 2008 ηχογράφησαν το album με τίτλο Hjärt – och (που στα σουηδικά σημαίνει “καρδιά – και..” το υπόλοιπο το συμπληρώνει καθένας κατά βούληση. Τους στίχους πάντως η Φλώρα εξακολουθεί να τους γράφει στα αγγλικά). Για διάφορους λόγους, δεν έγινε κατορθωτό να κυκλοφορήσει μέχρι τώρα. Περιέχει 9 κομμάτια και ήχος του είναι αρκετά κοντά στον μουσικό παρελθόν των δύο ιδρυτών της μπάντας. Παράλληλα όμως οι συνθέσεις του κιθαρίστα Σπύρου Καμιναρά και του μπασίστα Παντελή Κούρταλη που ολοκλήρωναν τo line up, δίνουν έναν χαρακτήρα σαφώς πιο ακατέργαστο και σύγχρονο.

Μέχρι το 2012, όταν και προστέθηκε ο Νίκος Πασχαλίδης σαν δεύτερος κιθαρίστας, ο οποίος επίσης συμμετέχει στην σύνθεση. Έκτοτε, ο μουσικός προσανατολισμός του συγκροτήματος άλλαξε και είναι πλέον επικεντρωμένος σε έναν βαρύ, ψυχεδελικό, progressive ήχο, που σε κάποια σημεία πλησιάζει τα όρια του doom. Ηχογραφούν την άνοιξη του 2015 το album Sudden, με 6 κομμάτια συνολικής διάρκειας 40 λεπτών.

H Labyrinth of thoughts κυκλοφορεί τα 2 albums σε μία ενιαία έκδοση, σε Lp και Cd. Το βινύλιο περιέχει το Sudden, ενώ το cd το Hjärt – och, αλλά και το υλικό του Sudden. Το cd διατίθεται δωρεάν και αποκλειστικά μέσα στη συσκευασία του δίσκου. Δεν πωλείται χωριστά.O δίσκος συνοδεύεται από 4σέλιδο έγχρωμο ένθετο.

Περιορισμένη έκδοση σε 300 αντίτυπα, βάρους 150gr.

Ο The Drobs είναι ένας παραγωγός και συλλέκτης δίσκων από την Αθήνα, αλλά και dj, καθώς έχει παρουσία στην νυχτερινή ζωή της πόλης περίπου 10 χρόνια τώρα με dj sets του να ακούγονται σε αρκετά bars της πρωτεύουσας.

Οι επιρροές του ποικίλουν και περιλαμβάνουν επί παραδείγματι ονόματα όπως οι Rammellzee, Sun Ra, Lee Perry, Madlib, El-P, Bomb Squad, DJ Spooky, Captain Beefheart, Willie Mitchell, George Clinton.

Ως παραγωγός, ο the drobs μετράει δύο κυκλοφορίες ως σήμερα και ετοιμάζεται για την τρίτη. Αρχικά, το 2013 έκανε το ντεμπούτο το με ένα album 14 κομματιών ονόματι New Monsters Strange Kings, το οποίο μάλιστα έκοψε μόνος του σε 150 αριθμημένα βινύλια.

Ακολούθησε φέτος η συνεργασία του με τον J Kadillac στο Cadillac Diaries, ένα album που βγήκε σε κασσέττα, όπως άλλωστε όλες οι κυκλοφορίες της Nekubi. Αυτόν τον καιρό πάντως, δουλεύει πάνω στο νέο του album που θα φέρει τον τίτλο The Heliocentric Worlds of the Retroid Futurist.

Aναφορικά με τις συνεργασίες του, πέρα από τον J Kadillac, έχει συνεργαστεί με τον Γιώργο Καρανικόλα από τους Last Drive στο πρώτο του album, αλλά και με Cosmic Blaster, Esoteric Sob, Keito.

186