Dead Congregation, Embrace of Thorns, Nigredo (27/12/2015) Κύτταρο

Λίγα εικοσιτετράωρα μετά από την πολλαπλή γέννηση του θείου βρέφους, για να τιμήσουμε αυτό το Βιβλικό γεγονός, το γιορτάσαμε υπό τον ήχο της black metal και της death metal.

Όσοι βρέθηκαν στο Κύτταρο την Κυριακή το βράδυ πιστεύω ότι δεν μετάνιωσαν την επιλογή τους.

Με λίγη καθυστέρηση βγαίνει στη σκηνή η τριμελής Αθηναϊκή μπάντα που ακούγεται στο όνομα Nigredo. Ωραία εμφάνιση, με δυνατά black-thrash τραγούδια, αξιοθαύμαστοι γρήγοροι ρυθμοί. Ιδιαίτερη εντύπωση μου είχε κάνει ο δίσκος τους “Facts of Death” όταν κυκλοφόρησε, που ευτυχώς μας το έπαιξαν από την αρχή μέχρι το τέλος. Τέσσερις εξαίσιες κομματάρες που μας άφησαν ικανοποιημένους και τρελαμένους για την μελλοντική τους εξέλιξη.

Κάπως έτσι φτιαγμένοι και καυλωμένοι μετά από αυτό που είδαμε. Εμφανίζονται αυτά τα καλόπαιδα, οι Embrace of Thorns. Γέμισαν κυριολεκτικά την σκηνή με τις επιβλητικές μορφές τους και τα corpse paint τους. Έχοντας τέσσερις ολοκληρωμένες δουλείες στην πλάτης τους και αρκετά split, είχαν πολύ υλικό να μας παρουσιάσουν και το έκαναν με τον καλύτερο τρόπο. Οι λάτρεις τύπου Blasphemy και Revenge θα πρέπει να ευχαριστήθηκαν αρκετά τα κομμάτια από τους δίσκους “Darkness Impenetrable” και “Praying for Absolution”. Δυνατά σκοτεινά ριφάκια με αρκετό ξύσιμο, αρκετή “βαβούρα” και μπόλικο black/death στοιχείο.

Με λίγη ώρα καθυστέρηση εμφανίζονται στην σκηνή οι Dead congregation. Απόλυτη ησυχία στο άκουσμα της εισαγωγής που περιμέναμε πως και πως να ακούσουμε την φωνή του ιεροκήρυκα να απαγγέλλει το “άγιος ο θεός, άγιος ισχυρός…” ώστε φυσικά να κάνουμε τον Σταυρό μας και να αρχίσουμε το ασταμάτητο χτύπημα με το “Hostis Human Generis”. Η συνέχεια ήταν άκρως εντυπωσιακή με ένα “Vanishing Faith”. Φυσικά δεν παρέλειψαν τα “Promulgation of the Fall”, ”Immaculate Poison” και “Nigredo”.

Η κατολίσθηση που πλέον επιφέρουν οι μηχανικές τους death metal εκτελέσεις  αποδεικνύουν την  καταπληκτική δουλεία που έχουν κάνει αυτά τα τέσσερα άτομα αυτά τα χρόνια. Με αυτά και με αυτά ακούμε πάλι αυτούς του Ιεροκήρυκες, τώρα έγιναν πολλοί, στα μεγάφωνα να απαγγέλλουν τα δικά τους και η καρδούλα μας αρχίζει να χτυπάει ανεξέλεγκτα γνωρίζοντας ότι θα ακούσουμε το “Graves Of The Archangels”. Χαμός και χάος επικράτησε στο μαγαζί , όλοι να έχουμε γίνει ένα στο mosh pit.

Τελευταίο και καλύτερο είχαμε ένα κομμάτι που έχει πολύ αίμα (“Teeth Into Red”) και πάμε πάλι άνω κάτω. Κατάφεραν κι έσπασαν και τις εφτά σφραγίδες της αποκάλυψης με τα παθιασμένα παιξίματα τους και την πένθιμη καμπάνα να ακούγεται στο τέλος. Σοκαριστικά εκπληκτική συναυλία, αν τους έβλεπες πρώτη φορά όπως εγώ. Ο καλύτερος τρόπος να αποχαιρετήσεις το 2015.

Σας εύχομαι καλή χρονιά πάντα με υγεία και συναυλίες σαν αυτές να έχουμε και το 2016.

494

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*