CHRISTMAS BOOGIE # 4: Laura B, Hi Rollers (27/12/2015) Fuzz Club

Για το τελευταίο report μου στο Rockway.gr για το 2015, ήμασταν προσκεκλημένοι στο τέταρτο Christmas Boogie της ομάδας Rollin’ Foxes.

Αν και πολύ καλοί μουσική ανέβηκαν στη σκηνή, αναμφίβολα πρωταγωνιστές της βραδιάς ήταν οι δεκάδες “χορευτές” που εκαψαν το σανίδι του Fuzz Club, τρίβοντας τις σόλες του επιδιδόμενοι σε διάφορες φιγούρες.

Κάποιοι από αυτούς φαινόταν πως είχαν περάσει κάποια τρύπα στο χρόνο, ενδυματικά, και έφτιαχναν την οπτική των πραγμάτων, έτσι ώστε να δένει καλύτερα με τη swing/rock ‘n’ roll μουσική.

Όταν δε, βγήκαν οι επτά HiRollers στη σκηνή τα πράγματα στην πίστα “αγρίεψαν” και οι χοροί έγιναν πιο ομαδικοί, γεμίζοντας με συγχρονισμό κινήσεων το χώρο.

O frontman Χρήστος ζώης με την βαθιά του φωνή προλόγισε το “Red Hot Mama” και ξεκίνησε μια δυναμική εμφάνιση, κατά την οποία σήκωνει το όρθιο μπάσο του στον αέρα, το καβαλούσε και έριχνε πυρίτιδα στην rock ‘n’ roll φωτιά.

Η ύπαρξη των τριών πνευστών, άλτο και μπάσο σαξόφωνα και μια φοβερή τρομπέτα, έστελναν τις μελωδίες στον ουρανό με το βιμπράτο του τελευταίου να σε κάνει να τινάζεσαι και να θες να χορέψεις μέχρι να μείνεις με τις κάλτσες.

Η κιθάρα μοίραζε δαιμονιώδη solos και έδενε πολύ με το πιάνο που ξελόγιαζε κάθε στιγμή τα πόδια σου και ένα drummer από πίσω να διευθύνει το ρυθμό.

Αφού έκανε τη μουσική της εμφάνιση και η “Lucy” και τελείωσε η “μοναξιά” των ανδρών στη σκηνή, εμφανίστηκε η χαμογελαστή Βρετανή Laura B, με μια ορχιδέα κολλημένη στα μαλιά της.

Με συνεχή κίνηση και εκπληκτικές φωνητικές μελωδίες αφιέρωσε στα πνευστά της αγόρια το “Good Rockin’ Daddy” και ενθάρρυνε ακόμη περισσότερο τους παρευρισκόμενους να ξοδέψουν τις εορταστικές τους θερμίδες.

Με αυτοπεποίθηση ντίβας και με οπτική επαφή με το κοινό, η Laura B μας έδωσε Etta James τροφή στους μουδιασμένους ήδη εγκεφάλους μας με τα “No mama no papa”, “Tough Lover” και με πολλά πολλά άλλα όπως το “Down by the river” έφτιαξε το μεταχριστουγεννιάτικο βράδυ μας.

Μια βραδιά γεμάτη jump blues, boogie woogie, swing και τα ρέστα, με μελωδίες που τόσο ταιριάζουν στην περίοδο αυτή για κάποιο λόγο και σε κάνουν να χαμογελάς και να βλέπεις τα πράγματα λίγο πιο άσπρα.

Υπόσχομαι πως την επόμενη χρονιά θα είμαι πιο έτοιμος και θα έχω πιο σωστή εμφάνιση, αλλά λόγω μετακόμισης δεν είχα τα γιλέκα μου!

Καλή χρονιά σε όλους!

Y.Γ. Χρήστο, μου θυμίζεις πολύ τον Elvis Costello!

Φωτογραφίες: Χριστίνα Αλώση

395

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2114 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.