DEMON: “Taking the World by Storm”

Με μια καθαρά υποκειμενική άποψη θα πω ότι η Αγγλία είναι η μάνα του ευρωπαϊκού Heavy Metal και ένα από τα πρωτοπόρα σχήματα της σκηνής είναι οι γερόλυκοι Demon.

H Spaced Out Music λοιπόν μας πηγαίνει 27 χρόνια πίσω, στο μακρινό 1989 και επανεκδίδει ένα classic Hard Rock – Heavy Metal δίσκο των βρετανών, το “Taking the World by Storm”.

Με εντελώς πιο Hard Rock ύφος από τα διαμάντια “Heart of Our Time” και “Breakout”, οι γερόλυκοι από το νησί οριστικοποίησαν την μουσική τους ταυτότητα με αυτό το release.
Το “Taking the World by Storm” είναι ένας ανάλαφρος και εύηχος δίσκος με πρωταγωνιστές τα πλήκτρα και τα μελωδικά περάσματα από κομμάτι σε κομμάτι. Μελωδίες και συμφωνικά σημεία δίνουν ένα πιο επικο-νοσταλγικό κλίμα χωρίς λείπουν βεβαίως τα πιασάρικα riff “βρετανικού τύπου” και η γκρούβα από τα mid-tempo τύμπανα, με αποκορύφωμα το 13λεπτο “Time Has Come”.

Χωρίς να υπάρχουν ακραίες ταχύτητες, οι Demon έχουν δημιουργήσει την απόλυτη ισορροπία ανάμεσα στο N.W.O.B.H.M. και το μελωδικό rock βάζοντάς τους στο Hard Rock πάνθεον της παγκόσμιας σκηνής.

440

Avatar photo
About Αντώνης Ξενάκης 240 Articles
Σαββατογεννημένος της 13ης Ιουλίου του 1985 στην Αθήνα, με πρώτο συναυλιακό βίωμα περίπου το 1992 στην Σφεντόνα με Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Λία Βίσση και Γιάννη Μηλιώκα, έπεσε στον σκληρό ήχο σε ηλικία 11 ετών αγοράζοντας το "The Number Of The Beast" των Iron Maiden. Έκτοτε ψάχτηκε αρκετά στον σκληρό ήχο, ταυτίστηκε μαζί του και τα τελευταία χρόνια τον υπηρετεί ενεργά ως συντάκτης του Rockway.gr, παρουσιαστής του Singloud Tv και ραδιοφωνικός παραγωγός του Octava Radio.