JAMES LaBRIE: "Static Impulse"

Ο φίλτατος James κυκλοφόρησε το 2005 το πρώτο του solo album με τίτλο “Elements Of Persuasion”, την ίδια χρονιά με το “Octavarium” των Dream Theater.

Φέτος που οι Dream Theater κάνουν ένα μικρό διαλειμματάκι (όσο απίστευτο κι αν ακούγεται) ο Καναδός τραγουδιστής βρήκε την καταλληλότερη ευκαιρία για τον δεύτερο solo δίσκο του.

Έτσι έχουμε λοιπόν στα χέρια μας το “Static Impulse“. Οι φίλοι του Matt Guillory , Marco Sfogli, Peter Wildoer και Ray Riendeau τον βοήθησαν σημαντικά σε αυτή την προσπάθεια και να σημειώσουμε πως ο πρώτος και ο προτελευταίος από αυτούς ηχογράφησαν και φωνητικά και ειδικότερα ο Wildoer εξάσκησε την Death ανατροφή του απ’ τους Darkane και τους Pestilence. Πόσο ταιριάζουν τέτοιου είδους φωνητικά σε δίσκο του LaBrie; Νομίζουμε πολύ. Τόσο στο studio όσο και στις πιο τελευταίες συναυλίες των Theater η φωνή του James La Brie ακούγεται πιο ώριμη από ποτέ.

Δώδεκα κομμάτια κοσμούν το “Static Impulse” και άλλα δύο την περιορισμένη έκδοση που δεν είναι τίποτα παραπάνω από διαφορετικές εκτελέσεις κομματιών από την standard έκδοση. Κλασσικά κι όπως όλοι θα περίμεναν το “Static Impulse” είναι γεμάτο heavy και progressive ρυθμούς και μελωδίες . Εντυπωσιακές όμως είναι και οι συνθέσεις, γεγονός που φωνάζει πως ο James θα έπρεπε να έχει μεγαλύτερο ρόλο στη σύνθεση κομματιών στους Theater, κάτι που δεν αποκλείεται να γίνει στο εγγύς μέλλον αν υπολογίσουμε την φυγή του Portnoy απ’ τη μπάντα αφήνοντας τον Petrucci ως μόνο κύριο συνθέτη.

Το “Static Impulse” αν θέλετε να το συγκρίνουμε με τον James στους Theater είναι καλύτερο από τα τρία τελευταία albums τους αλλά και γενικότερα από οποιαδήποτε ενασχόλησή του εκτός αυτής της μπάντας και φυσικά είναι καλός φίλος εκείνου που θέλει να ακούσει έναν καλό και προσεγμένο progressive metal δίσκο.

408