Video Tribute: 1000mods

Ήταν μία συλλογή της Spinalonga Records (“Miss Fortune was a henhouse manager”) που στάθηκε αφορμή γνωριμίας των 1000mods με τα αυτιά του γράφοντος.

H ψυχεδέλεια και η αγριάδα του “Sister Fucker (part I)”, όμως δεν τον προετοίμασε τόσο καλά για την πιο μεγαλειώδη συνέχεια.

Όμως για να ακολουθήσουμε την πορεία των χιλιομόδιων ως το σήμερα, πρέπει να πάμε μερικά χρόνια πίσω και στην αυτοχρηματοδοτούμενη κυκλοφορία του “Blank Reality” EP (2007) που περιείχε και το εμβληματικό “Boor”.

To όνομα τους άρχισε να γίνεται από ψίθυρος κραυγή και με τη βοήθεια της Catch The Soap, κυκλοφόρησε το επτάιντο “Liquid Sleep” (2009). 

Μια spilt κασσέτα (ναι, παρακαλώ, καλά διαβάζεις)που περιείχε τα δύο τραγούδια του “Liquid Sleep” στη μία πλευρά και τους Wight από την άλλη κυκλοφόρησε το 2010, ενώ ετοιμαζόταν το ηχηρό ντεμπούτο album τους “Super Van Vacation”. To “Super Van Vacation” (2011) έκανε πάταγο και τους έστειλε σε ευρωπαϊκή περιοδεία και σε συμμετοχές σε διάφορα festival, ενώ κατά τη γνώμη του συντάκτη του άρθρου αυτού, περιέχει ένα από τα πιο όμορφα riff που έχει ακουστεί στην Ελλάδα τα τελευταία δέκα χρόνια, το “El Rollito”.

Oι κριτικές που έλαβε το ντεμπούτο τους ήταν το λιγότερο θετικές (διαβάστε τι έγραψε τότε ο Νίκος Τόλης) και ένα χρόνο αργότερα εμφανίστηκε το 12-ιντσο “Valley of Sand” (The Lab Records) που περιείχε το ομώνυμο τραγούδι, διάρκειας 17 λεπτών, στη μία πλευρά και τρεις live εκτελέσεις των “7flies”, “Navy In Alice” και “Track Me”.

Live πολλά ακολούθησαν και σίγουρα πολύ δουλειά για να φτάσουμε στο 2014 και την κυκλοφορία του δεύτερου τους “Vultures” (review), που έφερε την μπάντα πιο κοντά στο doom.

Οι κριτικές και η αποδοχή του κόσμου είχαν και πάλι ιδιαίτερη θέρμη και έβγαλαν το “βαν” στο δρόμο και πάλι.

Με ένα ισοπεδωτικό sold out live στο An Club στις 30 Μαίου του 2014 τα “χιλιομόδια” παρουσίασαν, σπάζοντας το μαγαζί, το νέο τους album και απέδειξαν σε όλους, και στους εαυτούς τους πως το επίπεδο τους άλλαξε και τώρα τα πράγματα, θα πηγαίνουν μόνο προς τα επάνω (live report).

Ένα χρόνο μετά, στις 30 Μαίου 2015 έλαβαν το χρέος να ζεστάνουν τους πολυάριθμους επισκέπτες του Rockwave festival πριν βγούνε οι Black Angels και οι Black Keys και εκεί είχαν την ευκαιρία να παίξουν για πολλές χιλιάδες κόσμου, που κουνιόταν στους ρυθμούς τους (Live report).

Σε λίγες μέρες, σε ένα νέο χώρο, με διέυθυνση Πειραιώς 117 και όνομα Academy, οι 1000mods σας περιμένουν να ενωθείτε μαζί τους και να αλλάξετε “διακόσμηση” στο χώρο (δελτίο τύπου). Μαζί τους οι ανανεωμένοι και γεμάτοι όρεξη GODSLEEP!

227

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2111 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.