JACK FROST: “Melaina Chole”

Ύστερα από επτά χρόνια απουσίας, οι αυστριακοί Jack Frost, επανέρχονται με το όγδοο full length τους, γιορτάζοντας έμμεσα και μια εικοσαετία στη δισκογραφία.

Είναι πολύ πιθανό να μην τους γνωρίζεις ο μέσος ακροατής, μιας και ουδέποτε έκαναν ιδιαίτερη επιτυχία, αλλά σε μερικούς goth κύκλους δεν πέρασαν απαρατήρητοι. Έχοντας όμως πάρει το όνομά τους από τραγούδι των Saint Vitus, εύλογα διαθέτουν το doom μικρόβιο στη μουσική τους, στοιχείο που φαίνεται και στο  “Melaina Chole”, αν και η αλήθεια είναι πως κύριο χαρακτηριστικό τους ήταν πάντα οι Johnny Cash αναφορές, που ναι μεν λειτουργούν όμορφα αισθητικά, επηρεάζουν όμως ενίοτε το αποτέλεσμα σε ό,τι αφορά τον κιθαριστικό όγκο.

Άπαξ και δεν έχεις ασχοληθεί ξανά με τους Jack Frost, σκέψου μια doom/goth εκδοχή μιας country μπάντας, που ενίοτε φέρνει στο μυαλό τη neo-folk κουλτούρα, έτσι όπως εξελίχθηκε τα τελευταία χρόνια.

Δύσπεπτο σε σημεία, λόγω ύφους, αλλά αρκούντως ατμοσφαιρικό και ταξιδιάρικο, με συνθέσεις όπως “Half a Man”, “Loser In Your Eyes” και “I Am Nothing”, να προδίδουν την εμπειρία του σχήματος, σε ένα χώρο που δεν λείπει τόσο η πρωτοτυπία, όσο τα καλά κομμάτια. Κι από δαύτα οι Jack Frost, διαθέτουν αρκετά ευτυχώς.

404

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.