Video Tribute: TORCHE

Οι Torche από το Miami έκαναν αίσθηση στην Alternative metal/heavy rock κοινότητα, πριν ακριβώς μια δεκαετία με την κυκλοφορία του ομώνυμου ντεμπούτου τους.

Τώρα, επισκέπτονται και πάλι μετά από χρόνια την Ελλάδα (FB Event), για να προωθήσουν το νέο τους τέταρτο album, “Restarter” (review).

“Έχουμε Metal επιρροές, αλλά δεν είμαστε ένα metal συγκρότημα!” δήλωσε ο frontman τους, Steve Brooks στο Spin συνεχίζοντας “Μπαίνουμε στο στούντιο και γράφουμε ότι μας έρθει. Δεν είναι όλα βαριά και σκοτεινά, αλλά τα περισσότερα είναι επιθετικά!”.

Ο κιθαρίστας Andrew Elstner ερωτόμενος από το Rockhall πως θα περιέγραφε ο ίδιος τη μουσική τους απάντησε “Η απλή απάντηση είναι heavy pop, αλλά αν με ρωτούσε κάποιος θα του απαντούσα, δεν έχεις ακούσει τη μουσική μας, μάγκα; Ακούγεται τρεις πολιτείες παραπέρα!”.

Ο Brooks έχει δηλώσει πολλές φορές πως οι στίχοι του δεν σημαίνουν τίποτα συγκεκριμένο και σε απάντηση στο The AV Club είπε “υπάρχει κάποιο νόημα εδώ και εκεί, αλλά βασικά χρησιμοποιώ τη φωνή μου σαν όργανο. Αν προσπαθούσα να βγάλω κάποιο νόημα από τους στίχους, θα ακουγόμουν σαν ηλίθιος”.

Ο Jonathan Nunez (μπάσο) είπε στο Metal Forge πως αν δεν ήταν μουσικός, μάλλον θα ήταν κάπου περιπλανώμενος. “Δεν ξέρω. Η μουσική είναι αυτό που κάνω!”

Ερωτηθείς για τον τίτλο του νέου album “Restarter” ο Steve Brooks είπε στο Stereo Embers Magazine “η φύση παίρνει τα μέτρα της κόντρα στη ζημιά που κάνουμε…φαντάζομαι το “Restarter” σαν ένα κόσμο όπου δεν υπάρχουν άνθρωποι”.

Οι Torche έδειξαν πέρυσι και την αγάπη τους για τους Nirvana, διασκευάζοντας το “In Bloom” στα πλαίσια του tribute album “Whaterver Nevermind”.

Αν και λαλίστατος συνήθως ο Steve Brooks δηλώνει στο Steel For Brains πως δεν του αρέσουν οι συνεντεύξεις γιατί τον αναγκάζουν να υπεραναλύει αυτό που κάνει. “Απλά παίζω σε μια μπάντα. Το κάνω πάρα πολλά χρόνια. Δεν το πολυσκέφτομαι.” Μάλλον προτιμάει να είναι μπροστά στο κοινό του και να τα δίνει όλα.

Για αυτό μην το πολυσκέφτεσαι. Την  Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου στο An Club θα σε περιμένουν, παρέα μάλιστα, με τους Yellow Devil Sauce (διαβάστε τι είπαν στο Rockway.gr) για να τα σπάσετε παρέα!

277

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2111 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.