WHEEL IN THE SKY: “Heading for the Night”

Τα ενδελεχή λοξοκοιτάγματα στο παρελθόν μπορεί να είναι στη μόδα, δε σημαίνει όμως πως δεν κουράζουν ενίοτε.

Οι Wheel In the Sky ακούγονται περίπου σαν τους The Cult, αν αυτοί έκαναν καριέρα στις αρχές των ‘70s. Τουτέστιν, αρκετές επιρροές από κλασικό rock, με δώσεις από garage, αλητεία και straightforward συνθέσεις. Ως εδώ όλα καλά.

Από την άλλη, το “Heading for the Night”, πέραν του ότι ακούγεται ευχάριστα, δε διαθέτει κάποιο συστατικό που να το κάνει να ξεχωρίζει, περνώντας εύκολα απαρατήρητο σε μια αγορά που κατακλύζεται από λογής revival κυκλοφορίες. Ουσιαστικά, του λείπει το διαολεμένο “κάτι”, που θα το βγάλει από το σωρό.

Εν ολίγοις, έχουμε ένα διόλου άσχημο δισκάκι, που αφήνει θετικές εντυπώσεις για τους Wheel In the Sky, αλλά συνάμα δεν πρόκειται να απασχολήσει ιδιαίτερα το στερεοφωνικό του μέσου fan του ήχου.

449

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.