SUN, RAIN IN LIFE: “96/4”

90s. Εμείς οι τριαντάρηδες/σαραντάρηδες (λίγο πάνω, λίγο κάτω) που μεγαλώσαμε με την αμερικάνικη alternative/grunge σκηνή, νιώθουμε μια ανατριχίλα όταν ακούμε μια νέα προσπάθεια με εκείνον τον χαρακτήρα.

Μέλη των παλιών Teenage Angst, τώρα μέλη των νέων Sun, Rain in Life κι αυτό είναι το καλοστημένο τους ντεμπούτο.

Μεγάλος ηχητικός τους γείτονας είναι οι Smashing Pumpkins, με έναν όγκο Alice In Chains σε αρκετές στιγμές του, συν την “ανώριμη” αλητεία των Nirvana, σε παραγωγή του Foti Benardo (SixForNine), μιξαρισμένο από τον κύριο Steve Evetts (με δουλειές από Vanilla Ice ως The Dilinger Escape Plan) και mastering του κυρίου Alan Douches (Torche, Murder by Death κ.α.). To αποτέλεσμα είναι όσο καλογυαλισμένο χρειάζεται και η μπάντα έχει κάνει άψογη δουλειά και στις συνθέσεις και στην εκτέλεση των ανοίγοντας λογαριασμό με την εγχώρια μουσική ιστορία.

Το άνοιγμα με το “Gloriae” είναι δείγμα του που κινούνται ηχητικά, με το μπάσο να ακούγεται τόσο καθαρά που δεν μπορείς να μην το υπογραμμίσεις, κομματάρες σαν το “80’s” θα σε κάνουν να θες να επιδιορθώσεις το παραπετάμενο σου tape recorder, το Alice In Chains-ικό “Mirror” με την κιθαρούκλα στο ξεκίνημα θα σε κάνει να φωνάξεις “γεια σου, θείε Corgan!”, το “In Hell” μπορεί να σε πάει και σε Afghan Whigs μονοπάτια και ένα μάτσο ήρεμες στιγμές που είτε μπορείς να αφιερώσεις στο κορίτσι σου (“Advise Me”, “Fail”), είτε αγριεύουν στην πορεία και σε σηκώνουν όρθιο (αν καθόσουν, “Letter”).

Αν πρέπει να αγοράσεις κάποιο νέο album της σκηνής, το “96/4” θα έπρεπε να είναι σίγουρα υποψήφιο!

538

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2114 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.