HORISONT: “Odyssey”

Ήρθε το σωτήριο έτος 2015 και οι Σουηδοί retro rockers Horisont αποφάσισαν να πάνε στο διάστημα.

Η τέταρτη ολοκληρωμένη τους δουλειά, “Odyssey”, όπως φαίνεται από το εξώφυλλο πραγματεύεται ιστορίες γνωστές σε όλους μας από ταινίες σαν εκείνη την κλασική του συγχωρεμένου Στανλευ Κιούμπρικ.

Το album ξεκικάει με το δεκάλεπτο ομώνυμο έπος, με τα πλήκτρα να βρίσκουν νερό στον κόκκινο πλανήτη. Οι φίλοι των 70s και πάλι θα βρουν χώρο διασκέδασης και θα αναπολήσουν ακόμα και τη χρυσή εποχή των Journey, βρίσκοντας όμως και ένα στοιχείο επαφής με τους Warlord (κάτι στη μελωδία).

Από κει και πέρα, το hard rock των Horisont συνεχίζει όπως σταμάτησε το “Time Warriors”, με γνώμονα τους Wishbone Ash και αναφορές σε πιο 80’s melody rock εποχές (άκου “Break The Limit”).

Λυρικοί και στιγμιαία χαλαροί στο “Blind” όπου ξεσπάει ένα όμορφο κιθαριστικό σόλο με το τελείωμα να επιφυλάσει λίγο παραπάνω μεταλιά.

Το “Bad News” φέρνει στην εξίσωση ως και πρώιμους Judas Priest και θα βρεις όμορφα κομμάτια να ταυτιστείς σαν τα “The Night Stalker”, “Back On The Streets”, “Städer Brinner” (μτφ. πόλεις καίγονται).

Οι Horisont συνεχίζουν να βρίσκονται στα υψηλά κλιμάκια του σουηδικού ρετροροκισμού και τώρα ακουμπούν περισσότερο το κλασσικό heavy metal και θα αποκτήσουν και νέους φίλους!

Μια ακόμη επιτυχημένη προσπάθεια από τους μάγκες αυτούς!

433

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2110 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.