SOLUTION 45: “Nightmares In the Waking State- Part I”

Τον Christian Alvestam τον μάθαμε οι περισσότεροι μέσω των Scar Symmetry.

Αφότου αποχώρησε το 2008, κι έχοντας ήδη ένα πλούσιο βιογραφικό ασχολήθηκε με λογής project, εκ των οποίων οι Solution 45 αποτέλεσαν κι από τα πιο ενδιαφέροντα.

Το ντεμπούτο τους, “For Aeons Past”, που βγήκε το 2010, μου άρεσε αρκετά, αν και θεωρούσα πως εγκλωβιζόταν αρκετά μέσα στο σουηδικό μοτίβο που είχε εξ αρχής το σχήμα στο μυαλό του. Αυτό αλλάζει με το ολοκαίνουργιο “Nightmares In the Waking State- Part I”, μιας και το group παρουσιάζεται πιο ώριμο και σίγουρα πιο συνειδητοποιημένο μουσικά, διατηρώντας φυσικά τη σουηδίλα που αναπόφευκτα έχει στο DNA του.

Μοντέρνο, καταιγιστικό, σε αρπάζει από το λαιμό, αλλά ενίοτε σε αφήνει, μιας και το μόνο μειονέκτημα του δίσκου είναι η έλλειψη εναλλαγής στο τέμπο, δημιουργώντας έτσι αισθητικά σκαμπανεβάσματα στον ακροατή, που άθελά του νομίζει πως μερικές συνθέσεις μοιάζουν περισσότερο από όσο θα έπρεπε μεταξύ τους. Οι κοιλιές όμως είναι λίγες και όλα ξεκαθαρίζουν ύστερα από μερικές ακροάσεις.

Το λαρύγγι του Alvestam πάντως παραμένει μοναδικά βαθύ κι οργισμένο, αλλά συνάμα και ιδιαίτερα μελωδικό στα καθαρά του, ενώ και το υπόλοιπο team συντελεί σε ένα άρτια τεχνικά κομψοτέχνημα, εκ του αποτελέσματος πολύ ανώτερο από την πρώην μπάντα του μπροστάρη τους, έτσι όπως έχει εξελιχθεί πλέον.

547

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1392 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.