NULL ‘O’ ZERO: “The Enemy Within”

Είναι από τις σπάνιες φορές, που το Δελτίο Τύπου που συνοδεύει την κυκλοφορία πέφτει μέσα σε τόσους τομείς…

Όντως η μουσική πρόταση των Null ‘O’ Zero φέρνει στο μυαλό Judas Priest (εποχής “Jugulator”), Megadeth και Annihilator και όντως ο frontman μοιάζει πολύ με τον Russel Allen (Symphony Χ, Adrenaline Mob).

Όλες αυτές οι ομοιότητες βέβαια δεν κολακεύουν το σχήμα σε ό,τι αφορά τη μουσική του ταυτότητα, αλλά όντας ντεμπούτο και με δεδομένο πως οι ομοιότητες δεν αγγίζουν τα όρια της ηχητικής φωτοτυπίας, τολμώ να πω πως οι Null ‘O’ Zero έχουν φόντα για μεγάλα πράγματα.

Οκ, το “The Enemy Within” παίζει σε πολύ safe μονοπάτια κι εν τέλει δεν εντυπωσιάζει όσο θα ήθελε, αν αναλογιστούμε όμως πως πρόκειται για ντεμπούτο το οποίο κάλλιστα περνάει για δουλειά μη-εγχώριας παραγωγής, τότε μόνο θετικά μπορούν να είναι τα vibe που βγάζουν οι Null ‘O’ Zero.

Χορταστικό σε διάρκεια, λίγο φλύαρο σε σημεία, ευθύ κι άμεσο στο μουσικό στόχο του. Το “The Enemy Within” δείχνει πως υπάρχουν μπάντες που μπορούν να παίξουν μπαλίτσα και στο εξωτερικό, απλά για αρχή σε μικρά πρωταθλήματα.

Η συνέχεια θαρρώ πως θα είναι αφοπλιστική, αρκεί να υπάρξει και το ανάλογο ξεψάρωμα.

500

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.