Video Tribute: A PLACE TO BURY STRANGERS

Το Σάββατο 7 Νοεμβρίου, οι A Place to Bury Strangers στη σκηνή του Gagarin205 (δελτίο τύπου), αφού θα έχουν κατακτήσει τη Θεσσαλονίκη και μια μέρα πριν συγκλονίσουν το Βόλο, αλλά ποιοι είναι οι A Place to Bury Strangers;

Το 2002 ο frontman του γκρουπ, Oliver Ackerman, μετακομίζει στο Brooklyn της Ν.Υόρκης και προσχωρεί στους A Place to Bury Strangers των David Goffan and Tim Gregorio, οι οποίοι σταδιακά αποχωρούν και αντικαθίστανται από τους Jonathan “Jono Mofo” Smith και Jason “Jay Space” Weilmeister. 

Κατόπιν κάποιων εμφανίσεων με τους Brian Jonestown Massacre και τους Jesus and Mary Chain τα έτη 2006 και 2007 αντίστοιχα, η μπάντα αρχίζει να ανεβαίνει σε δημοτικότητα.

Το 2007 επίσης κυκλοφορεί το ντεμπούτο τους από την ανεξάρτητη Killer Pimp και δέχεται θετικές κριτικές από το Pitchfork και από τα Kerrang και ΝΜΕ τον ακόλουθο χρόνο, ενώ η μπάντα περιόδευσε με τους Nine Inch Nails και τους Black Rebel Motorcycle Club.

To “Exploding Head” ακολουθεί το 2009 από τη Mute και το 2010 o Smith αποχωρεί και αντικαθίσταται από τον Dion Lunadon. To 3o album της μπάντας κυκλοφορεί το Μάιο του 2012 και μετά από λίγους μήνες ακολουθεί μια ολοκληρωμένη περιοδεία στις Η.Π.Α.

Μετά από κάποια single και EP κυκλοφορεί το Φεβρουάριο του 2015 το album “Transfixiation”, για την υποστήριξη του οποίου οι APTBS επισκέπτονται την Αθήνα και τη χώρα μας για πέμπτη φορά.

Διαβάστε τι έγινε στη συναυλία τους στην Αθήνα το 2013

Τη συναυλία θα ανοίξουν οι συμπατριώτες του Grooms.

Επιμέλεια κειμένου: Καλλίνικος Ρήδας

126