THIS GIFT IS A CURSE: “All Hail The Swinelord”

Οι Σουηδοί This Gift Is A Curse ανήκουν στην, αρκετά ανεβασμένη τα τελευταία χρόνια, κατηγορία συγκροτημάτων που αναμειγνύουν το σκοτεινό μεταλλικό hardcore με αγνό black metal, οπότε σαν αναφορά σκεφτείτε Celeste, Cursed, Young And In The Way και τα συναφή.

Η αλήθεια είναι πως δεν είχα κάποια προηγούμενη επαφή μαζί τους αλλά το δεύτερο άλμπουμ τους “All Hail The Swinelord” με άφησε απόλυτα ικανοποιημένο χωρίς να είναι κάτι το εξωπραγματικό για το είδος. Ο βασικός κορμός του ήχου τους είναι ένα υβρίδιο ακραίου in your face black α λα Funeral Mist και Deathspell Omega (στα πιο βατά τους, όχι όταν “χάνονται”) συνδυασμένο με hardcore της σχολής τον The Hope Conspiracy και Rise And Fall, και εδώ είναι το μόνο σημείο που ίσως ξενίσουν τους πιο παραδοσιακούς μαυρομέταλλους, όχι στη μουσική, που δίνει περισσότερο βάρος στην black πλευρά, αλλά στα φωνητικά που είναι εξ ολοκλήρου σχεδόν της κατηγορίας Deathwish (της εταιρείας ρε, όχι των θρασάδων).

Όσοι είναι οπαδοί της υποκατηγορίας αυτής σίγουρα θα μείνουν απόλυτα ικανοποιημένοι χωρίς βέβαια να υπάρχει συναγωνισμός με τους ηγέτες του είδους, όσοι δεν πείστηκαν με τους (εξαιρετικούς) Celeste, YAITW και λοιπούς δεν θα ακούσουν κάτι παραπάνω εδώ για να τους πείσει οπότε για την ώρα ας το αφήσουν, θα τους θυμηθούν σε κανα-δυo χρονάκια που η φάση θα γίνει hype και θα συναγωνίζονται όλοι ποιος άκουγε τέτοια από την αρχή. 

562
Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*